Cultura

LANSARE TINERE TALENTE – La doar 15 ani, un elev baimarean a avut prima sa expozitie de fotografie (VIDEO)

Vezi VIDEO
La doar 15 ani, Cristian Paska, elev in clasa a VIII-a la Scoala “Nicolae Iorga” din Baia Mare, a dat startul proiectului “Lansare de tinere talente”, desfasurat in cadrul Muzeului de Istorie si Arheologie. Adolescentul este pasionat de arta fotografica, iar pentru expozitia sa de debut organizata azi, 12 iunie, a ales 30 de instantanee, majoritatea peisaje, suprinse atat in tara, cat si in Ungaria.

Acum un an si jumatate, cand a inceput sa fotografizeze inspirat fiind de imaginiile postate pe internet de profesionsiti, nici nu visa la o expozitie, cel putin nu atat de repede. Azi, dorinta lui a devenit realitate, iar Cristian Paska a reusit sa isi vada lucrarile pe simezele salii Rotunda a Muzeului de Istorie si Arheologie.

“Timpul nu ne-a permis prea mult, dar cred ca a iesit destul de bine. Nu ma asteptam sa iasa atat de bine. Mai mult, este fotografie peisagistica, natura urbana din tara si de peste hotare”, a spus Cristian Paska.

Expozitia “Viata in culori” face parte din proiectul “Lansare de tinere talente”, initiat de Muzeul de Istorie si Arheologie Baia Mare si vizeaza descoperirea si promovarea elevilor baimareni pasionati de arta.

“Este inceputul unui inceput. Este un debut absolut si bucuria noastra e foarte mare. Ne oprim la tot ce este promitator, tot ce inseamna sprijin moral pentru sustinerea tinerilor talentati care doresc sa se lanseze si au nevoie de un impuls”, a explicat Rodica Pop, organizator.

Printre baimareni care urmeaza sa fie lansati in cadrul proiectului cultural se numara si un elev care doreste sa scrie un roman in limba engleza. 
Sursa: Diana Grad