ITC

LANSARE – S-a lansat ultima versiune test a noului sistem de operare Windows 8

Foto: lansare Windows 8 (c) geekwire.comGrupul informatic american Microsoft a lansat versiunea test definitiva a viitorului sau sistem de operare Windows 8, adaptat atat pentru computerele de tip desktop cat si pentru tabletele informatice. “’Suntem incantati ca am ajuns la aceasta etapa odata cu publicarea versiunii Windows 8 Release Preview”, a declarat directorul Microsoft responsabil pentru Windows, Steven Sinofsky. Internautii pot descarca aceasta ultima versiune test a Windows 8 in 14 limbi pe pagina preview.windows.com. Potrivit grupului Microsoft precedenta versiune test, lansata in luna februarie a acestui an, a inregistrat peste un milion de descarcari.

Windows 8, care va succeda versiunii Windows 7, lansata in anul 2009, va permite internautilor sa stocheze si sa transmita documente online gratie serviciului SkyDrive, in mod similar cu serviciile de “cloud” ale Apple si Google

Microsoft nu a anuntat deocamdata cand va incepe comercializarea Windows 8, insa majoritatea analistilor cred ca noul sistem de operare va fi disponibil in lunile septembrie sau octombrie.

In avanpremiera lansarii Windows 8, Microsoft va demara zilele urmatoare o campanie promotionala potrivit careia cei care vor cumparat un computer care utilizeaza sistemul de operare Windows 7 in perioda 2 iunie 2012 -31 ianuarie 2013, vor putea face trecerea la Windows 8 Pro, atunci cand noul software va fi disponibil, pentru suma de 14,99 dolari.
Sursa: Agerpres