Stiri nationale

La vot în toamnă pentru redefinirea familiei ?!

Românii ar putea fi chemați în această toamă la vot pentru a spune dacă sunt de acord sau nu cu redefinirea familiei. În Parlament, marile partide susțin ideea că familia este uniunea dintre un bărbat și o femeie. Singurii care se opun acestui demers sunt parlamentarii USR. Pentru a fi valid referendumul pentru modificarea Constituției este nevoie de o prezență de peste 30%.

Redefinirea familiei în aşa-numitul sens tradiţional – ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie – a câștigat mulți adepți în Parlament. PSD și PNL s-au pronunțat deja în favoarea modificării Legii Fundamentale.

După ce au semnat un protocol cu Coaliția pentru familie, liberalii spun că sprijină familia tradițională, dar cu protecție juridică pentru minorități. Ludovic Orban ar vota la referendum, deşi nu crede că e o consultare necesară.

Singurii care se opun organizării acestui referendum sunt cei de la USR. Ei au convocat un referendum intern pe această temă, iar câștigători au fost cei care se opun familiei tradiționale.

Inițiativa cetățenească de redefinire a familiei în Constituţie a fost semnată de trei milioane de persoane şi se află în aceste moment în Parlament.

„Este cel mai probabil ca în toamna acestui an să fie întrunite condițiile necesare din punct de vedere legal pentru organizarea referendumului. Noi, ca oameni politici, nu putem totuși să neglijăm acest lucru”, a spus, în mai 2017, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.

 

sursa:aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *