112

La datorie ! Jandarmii supraveghează competițiile sportive din acest sfârșit de săptămâna

Jandarmii maramureşeni vor fi prezenţi la datorie şi de această dată pentru a asigura condiţii optime desfăşurării competiţiilor sportive.

Sâmbătă, 04 noiembrie a.c., între orele 14:00-16:00, pe stadionul din localitatea Săsar, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele ACS Fotbal Comuna Recea – Unirea Tăşnad, meci din cadrul etapei a XI-a, din cadrul Ligii a III-a iar de la ora 13:00, pe Stadionul „Arena Zimbrilor” din Baia Mare se va desfăşura meciul de rugby dintre echipele C.S.M. Baia Mare şi C.S.U. Cluj, meci din cadrul Cupei României.

Duminică, 05 noiembrie a.c.,  între orele 11:00-13:00, pe stadionul din localitatea Remeţi, se va desfăşura meciul de fotbal juniori dintre echipele Plimob Sighetu Marmaţiei –  Viitorul Sighet iar între orele 15:00-17:00, pe stadionul din localitatea Mocira, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele Minaur Baia Mare şi Progresul Şomcuta din Liga a IV-a.

Jandarmeria Maramureş invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfăşurare a competiţiilor sportive, în apropierea şi în zona unde au loc acestea.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş face următoarele recomandări:

– spectatorii trebuie să respecte măsurile adoptate de organizator (ora de acces, obiecte interzise, locuri de parcare, punctele de acces, etc.);

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine;

– înainte, pe timpul desfăşurării şi după încheierea competiţiilor sportive spectatorii trebuie să dea dovadă de fair-play pentru susţinerea echipei favorite şi să nu arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să nu pătrundă în spaţiul de joc sau să deterioreze mobilierul în interiorul locului de desfăşurare;

– participanţii  la aceste evenimente trebuie să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

În situaţia în care se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, sportivilor, oficialilor, personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi, se va acţiona pentru restabilirea ordinii publice.

       Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *