Administratie

La anu’ ! Este termenul de finalizare al lucrărilor pe DN 18 în zona Borşa

Lucrările de reabilitare a DN 18, pe sectorul Moisei -Borșa-Șesuri vor fi finalizate în vara anului viitor. Cel putin asta sustin reprezentantii prefecturii Maramures, dupa intilnirea pe care au avut-o cu constructorii.

Prefectul Vasile Moldovan a efectuat o vizită de lucru pentru a vedea stadiul lucrărilor de reabilitare a DN 18 în localitățile Moisei și Borșa, respectiv limita cu județul Suceava. La Primăria orașului Borșa s-a desfășurat o ședință tehnică la care au participat Directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, ing. Radu Ilie Băruță, primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș, viceprimarul comunei Moisei, Grigore Tomoioagă, reprezentanți ai societăților care efectuează lucrările de reabilitare a tronsonului de drum național.

                

Prefectul Vasile Moldovan a spus: ”Am organizat această întâlnire pentru a vedea la fața locului modul în care se lucrează la reabilitarea infrastructurii, dar și pentru a cunoaște situația financiară, sumele alocate, facturile decontate sau alte probleme cu care vă confruntați în activitatea dumneavoastră.”


Directorul general al D.R.D.P. Cluj, ing. Radu Ilie Băruță a precizat că cele două clauze contractuale sunt respectate, constructorii sunt serioși, iar lucrările sunt în grafic. Pentru acest an se prevede turnarea stratului asfaltic pe întreg tronsonul drumului național, urmând ca anul viitor lucrările de reabilitare să fie finalizate. Au fost realizate lucrări de consolidare, reciclare, casetare, gabioane, rigole, s-a turnat stratul de binder, dar și de asfalt la limita județului. De asemenea, au fost decontate ordinele de plată pentru lucrările efectuate.

Pe primul tronson (lotul 1, între km 131 și km 156) 35% din lucrare este realizată, iar pe al doilea tronson (lotul 2, între km 156 și km 180) 50% din lucrare este efectuată. Pe DN 1C se vor realiza marcajele rutiere până la finalul lunii noiembrie.

 

La deplasarea în teren s-a constatat că echipele lucrează intens pe zona Moisei-Borșa. În zona Hanului Prislop este prevăzută amenajarea unei parcări de 6000 mp.
Prefectul Vasile Moldovan s-a deplasat pe strada Negoescu din Borșa, unde a inspectat lucrările de punere în siguranță a celor 250 de gospodării și anexe, prin lucrări de refacere a podețelor distruse și a drumului spălat de revărsările și aluviunile aduse de Valea Negoescu.

 

Pentru anul viitor sunt prevăzute lucrări de investiții la DN 18B și DN 17C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *