Externe Politica

Klaus Iohannis, în vizită la Berlin

Șeful statului, Klaus Iohannis, s-a întâlnit luni, 19 iunie, la Berlin, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Cei doi au dezbătut mai multe subiecte legate de proiectul European, inclusiv despre aderarea României la spațiul Schengen, dar și despre problemele interne și de actualitate ale României.

Amândoi sunt de părere că Uniunea Europeană reprezintă un proiect valoros care trebuie consolidat și continuat. Angela Merkel nu a comentat situația politică actuală a României, însă a precizat că este încântată de progresele țării noastre din ultimii ani.

Trebuie să găsim căile cele mai bune pentru a ne apropia iarăși de cetățeanul european, de a asigura securitatea spațiului european și de a găsi cele mai bune căi de a face Uniunea Europeană mai bună, să funcționeze mai bine, să fie mai eficientă și mai acceptată.”, a declarat președintele țării.

Cancelarul Germaniei l-a încurajat pe Klaus Iohannis să continue discuțiile și cu ceilalți parteneri europeneni, în contextul spațiului Schengen. Președintele va părăsi Germania miercuri, urmând să participe la Reuniunea de vară a Consiliului European, unde se va întâlni cu Emmanuel Macron, noul președinte al Franței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *