Actualitate

Jurnaliștii denigratori au vrut să blocheze Festivalul Castanelor. Un nou demers îndreptat împotriva primarului Cătălin Cherecheș, „demolat” de Tribunalul Maramureș

Festivalul Castanelor a ÎNVINS! Jurnaliștii denigratori au pierdut astăzi, 21 septembrie, o nouă luptă în fața primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Împinși de la spate de setea de a-și urmări unele interese, jurnaliștii Ciprian Dragoș (Ziarmm.ro) și Adrian Rusu (Detectivul de presă șoc) au formulat în instanță o cerere de suspendare a unei hotărâri de Consiliu Local, recent aprobate de către aleșii băimăreni. Decizia face referire la modificarea datei Festivalului Castanelor, în urma votului stabilindu-se perioada de desfășurare a evenimentului pentru 28 septembrie-8 octombrie. Acțiunea întreprinsă de către cei doi a fost respinsă de către judecătorii Tribunalului Maramureș.

Denigrarea, jignirea și leziunea imaginii primarului Cătălin Cherecheș constituie o îndeletnicire de zi cu zi pentru unii jurnaliști. Pixul sau tastatura nu îi oprește să arunce cu noroi, însă instanțele sau procurorii le demontează toate afirmațiile jignitoare. După ce l-au acuzat de furt pe primarul Cătălin Cherecheș, fapt dovedit unul fals de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, jurnaliștii de la Ziarmm.ro au mai înregistrat un eșec. Au încercat, împreună cu Adrian Rusu să anuleze în instanță o hotărâre de Consiliu Local care prevedea modificarea perioadei de desfășurare a Festivalului Castanelor. Demersul lor, formulat în instanță, a fost însă respins de către judecătorii Tribunalului Maramureș. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

Toate aceste demersuri de a organiza Festivalul Castanelor pe final de luna septembrie au în spate doar interese de ordin personal al unui comerciant cu mustață ce își face veacul pe o terasă a Centrului Vechi. Pe 30 septembrie expiră contractele municipalității pentru terasele din zonă. Astfel, respectivul comerciant, ce îi plătește pe ziariștii care au făcut  sesizarea, nu ar fi dorit să mai contribuie la bugetul comunității și să facă profit în continuare moca. Ca atare, acum, la Festivalul Castanelor în Centrul Vechi se vor organiza licitații pentru ca un număr cât mai mare de agenți economici să poată participa la sărbătoarea băimărenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *