Politica

JURAMANTUL POLITICIENILOR – Noii alesi din Baia Mare isi intra in atributii incepand de joi

Foto: Vot la Consiliul Local (c) eMM.roInvestirea pe functii a noilor consilieri baimareni si a primarului municipiului va avea loc in 28 iunie. Evenimentul, anuntat pentru joia aceasta, va fi gazduit de Teatrul Municipal si nu de sala Europa a primariei, cum s-a obisnuit pana acum. Potrivit autoritatlor, edilul Catalin Chereches, care isi continua mandatul, a dorit sa depuna juramantul alaturi de alesii locali altundeva decat in sala in care se vor vota, in urmatorii patru ani, proiectele urbei.

S-a explicat ca Teatrul Municipal a fost ales pentru momentul oficial de debut in activitatea administratiei publice locale, deoarece s-a dorit sa existe suficient spatiu disponibil pentru cei interesati de eveniment.

Prima reuniune a noului Consiliu Local, format in urma alegerilor din 10 iunie, a fost programata la ora 12.00. Din forul administrativ local fac parte 23 de politicieni.

Cele mai multe mandate – si anume 17 -, au revenit, in urma scrutinului, USL. Reprezentantii PDL si UNPR, care au mers sub aceeasi umbrela la alegeri, au doar doi reprezentanti, UDMR ramane de asemenea cu doua mandate, in timp ce Partidul Poporului Dan Diaconescu si-a facut intrarea in consiliu cu doi reprezentanti.

La alegerile din 10 iunie, Catalin Chereches, care a fost candidatul USL, a obtinut 44.239 de voturi, reprezentand 86,03% dintre sufragii.  

Foto: Vot la Consiliul Local (c) eMM.ro
Sursa: Anca Popescu