Politica

JURAMANTUL LUI CICEU – Noul presedinte al Consiliului Judetean Maramures va fi investit in functie maine (VIDEO)

Foto: Zamfir Ciceu (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Uselistul Zamfir Ciceu, ales in functia de presedinte al Consiliului Judetean Maramures in urma scrutinului din 10 iunie, isi va intra in atributii maine, 28 iunie. Primul pas va fi depunerea juramantului, care e programata pentru ora 11.00, la Palatul Administrativ, si la care sunt asteptati sa ia parte numerosi invitati.

Pe langa autoritati si reprezentanti ai cultelor religioase, vor fi prezenti la momentul festiv si sefi de institutii, politicieni, consilierii judeteni din vechiul mandat, respectiv cei care au fost desemnati castigatori in urma procesului electoral din aceasta vara si care isi vor face intrarea in administratia judeteana.

Pregatirile pentru evenimentul festiv de maine au inceput deja la prefectura. Astazi, angajatii institutiei imparteau locurile disponibile pe invitati si amenajau sala in care urmeaza sa aiba loc procedurile de investire in functie.

“Se fac pregatiri, se amenajeaza sala pentru depunerea juramantului de catre presedintele ales al Consiliului Judetean, Zamfir Ciceu in fata domnului prefect, Sorin Rednic si a presedintelui Tribunalului Maramures, Cristina Lihet”, a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Maramures, Dan Buca.

Practic, la Consiliul Judetean Maramures va avea loc, maine, un dublu eveniment. Pe langa schimbul de generatii de la varful institutiei, va avea loc o ultima sedinta a membrilor din mandatul 2008 – 2012. Dupa un mandat zbuciumat, cu numeroase schimbari si scandaluri, alesii se vor reuni pentru ultima oara in actuala formula si vor supune la vot sase proiecte de hotarare.

Potrivit legii, dupa depunerea juramantului, noul sef al administratiei are la dispozitie trei zile pentru a convoca noii membri ai Consiliului Judetean, in vederea validarii mandatelor. Din structura legislativului maramuresean fac parte 34 de politicieni. Majoritatea o detine USL, care va avea 20 de voturi de partea sa.
Sursa: Camelia Tocaci