Invatamant Rugby Sport

Jucătorii echipei naţionale de rugby a României se întâlnesc cu elevii din mai multe şcoli băimărene

Națională de rugby a României revine după 29 de ani pentru un meci oficial în Baia Mare. Sâmbătă, 10 noiembrie, Stejarii vor întâlni, în play-off-ul Rugby Europe, Portugalia. Partida va avea loc de la ora 14:00, pe Arena Zimbrilor și va fi transmisă în direct pe Telekom Sport.

Pentru a marca acest eveniment, Departamentul de Dezvoltare Transilvania Nord din cadrul Federației Române de Rugby, organizează două competiții, una de rugby-tag și una de mini-rugby, la finalul acestora copiii fiind invitați să-și urmărească idolii pe Arena Zimbrilor.

Primul eveniment va avea loc vineri, 9 noiembrie, începând cu ora 10:00, pe Stadionul Phoenix, unde se desfășura ediția a IV-a a competiției de rugby-tag ”Mugurii maramureșeni în Centenarul Marii Uniri”, întrecere la care au confirmat prezența până acum 8 reprezentative școlare din întregul județ.

Sâmbătă 10 noiembrie, în ziua meciului, începând cu ora 9:00, tot pe Stadionul Phoenix, va avea loc etapă a II-a din cadrul Campionatului Regional de Mini Rugby Transilvania Nord la care vor fi prezente 10 cluburi cu 21 de echipe la cele 4 categorii de vârstă, U8, U10, U12 și U14.

“Sperăm într-un regal rugbystic de calitate începând cu cei mici și terminând cu Stejarii României. Încercăm să readucem copiii atât pe teren, cât și în tribune conștienți fiind de faptul că, în viitorul apropiat ei sunt cei care vor trebui să ducă ștafeta mai departe. Am schimbat programul competițiilor din mers, pentru a profită de oportunitatea ivița și de a fi prezenți și în tribună, alături de echipa României, urându-le bafta de pe acum”, a declarat Gheorghe Sabău, Director Departament Dezvoltare Transilvania Nord.

De asemenea, joi, 8 noiembrie, între orele 10:00 şi 11:00, la Arena Zimbrilor, Stejarii se vor întâlni cu copiii din câteva unităţi de învăţământ din Baia Mare în cadrul unei acţiuni de Legacy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *