Sport

Jucatoare din sase tari vin la Trofeul ^^Maramures^^

Participa doua echipe din Ungaria, DVSC Debrecen (locul 3) si Hodmezovasarhelyi NKC SE (locul 8), si doua din Romania, "U" Jolidon Cluj-Napoca (locul 3) si HCM Baia Mare (locul 8).

Participarea este una selecta, daca tinem cont de valoarea jucatoarelor (care provin din 6 tari) si antrenorilor care vor fi prezenti la turneul din Baia Mare.

Echipa din Debrecen, DVSC, situata în acest moment pe podium în campionatul ungar, este semifinalista în editia 2005/2006 în Cupa EHF si are în componenta cinci jucatoare ce au evoluat în 2006 pentru Nationala Ungariei (Benyats Beatrix, Csaki Viktoria, Spronyi Anett, Szucs Gabriella si Orban Annamaria – ultimele doua sunt nascute în Romania), dar si patru "straniere": Ruta Latakaite (din Lituania), Tatiana Vorozhtsova (Ucraina), Dagmar Stuparikova si Janka Caltikova (ambele din Slovacia). Antrenorul echipei este Biro Imre.

Cealalta echipa din Ungaria, Hodmezovasarhelyi NKC SE, este antrenata de un tehnician cunoscut pe plan mondial, Kiss Szilard, care a antrenat pana în vara acestui an pe Dunaferr, iar cu 5 ani în urma se afla pe banca tehnica a baietilor de la Fotex Veszprem. La Hodmezovasarhely joaca patru "straniere": Olha Nikolaienko (din Ucraina), Elena Abramovics (Belarus) si romancele Teodora Bloj si Erika Gagyi.

"U" Jolidon Cluj, echipa antrenata de Gica Covaciu, are în componenta cinci jucatoare care au evoluat pentru nationala de senioare a Romaniei: Mihaela Senocico Ani, Cristina Dogaru Cucuian, Geanina Toncean, Anca Deac si Florina Barsan. "Studentele" din orasul de pe Somes beneficiaza în acest sezon de un buget consistent (peste 500.000 euro) si sunt în lupta pentru un loc pe podiumul Ligii Nationale.

Formatia gazda, HCM Baia Mare, antrenata de Ioan Baban si Ion Belu, va încerca sa se ridice la nivelul adversarelor prin evolutii cat mai bune. Va juca în echipa baimareana si Melinda Geiger, revenita de la Lotul National, dupa ce a participat cu "tricolorele" la trei turnee de pregatire, în luna noiembrie (Trofeul "Carpati" de la Cluj-Napoca, Cupa Mondiala din Danemarca si Trofeul "Turcin" în Ucraina).

Programul turneului:
Vineri, 1 decembrie
ora 9.30: DVSC Debrecen – Hodmezovasarhely
ora 11.30: HCM Baia Mare – "U" Jolidon Cluj
ora 16.00: "U" Jolidon Cluj – DVSC Debrecen
ora 18.00: HCM Baia Mare – Hodmezovasarhely
Sambata, 2 decembrie
ora 10.00: "U" Jolidon Cluj – Hodmezovasarhely
ora 12.00: HCM Baia Mare – DVSC Debrecen
ora 13.30: Festivitatea de premiere
ora 13.45: conferinta de presa

Publicul este asteptat în numar cat mai mare, mai ales ca intrarea este libera la toate meciurile.
Sursa: Daniel Kotecz