Sport

JOCURI OLIMPICE – LONDRA – Unui sportiv selectionat pentru Jocurile Paralimpice i s-a furat proteza

Foto (c) london2012.com.Un sportiv selectionat pentru Jocurile Paralimpice de la Londra, medaliat cu aur la Jocurile de la Beijing in 2008, a constatat ca i s-a furat scuterul, in care se gasea proteza bratului sau, a anuntat marti prefectura din Seine-Saint-Denis (banlieu al Parisului). Presupusul hot a fost arestat, apoi pus sub control judiciar, a aratat parchetul din Bobigny. Proteza a fost gasita la Bobigny. Faptele s-au derulat sambata dimineata, la Paris. Doi raufacatori au agresat un barbat care conducea un scuter, cu un spray lacrimogen pentru a-i fura rotile.

Victima este Arnaud Assoumani, care a cucerit medalia de aur la saritura in lungime, cu un rezultat de 7,23 m, batand astfel recordul mondial (7,16 m), la Jocurile Paralimpice de la Beijing din 2008. El isi pusese proteza antebratului stanga in scuter.

Furtul risca de a-i compromite participarea la Jocurile Paralimpice de la Londra, de la inceputul lunii septembrie, potrivit prefecturii.

Duminica, politistii au interpelat un tanar de 17 ani, care mergea prea repede cu un scuter. Acesta a fost recunoscut de sportiv ca unul dintre agresori. Dupa ce a recunoscut faptele, infractorul i-a condus pe anchetatori la locul in care aruncase proteza, gasita intacta la Bobigny.
Sursa: Agerpres