Sport

JOCURI OLIMPICE – LONDRA – Sportivii olimpici australieni, sfatuiti sa recurga la meditatie pentru a putea dormi

Comitetul Olimpic Australian (AOC) i-a avertizat, marti, pe sportivii selectionati pentru Jocurile Olimpice ca le va fi interzisa folosirea somniferelor si i-a sfatuit sa recurga la meditatie daca au probleme cu somnul in perioada competitiei. “Le spunem clar si fara echivoc ca nu vom inchide ochii in astfel de situatii si chiar ca vom interzice folosirea de Stilnox”, a explicat John Coates, presedintele AOC. Stilnox este un sedativ despre care s-a scris mult in legatura cu sportul, dupa ce dublul campion olimpic la natatie, Grant Hackett, retras din activitatea sportiva in 2008, a dezvaluit ca spre finalul carierei a fost dependent de acest medicament, prescris de medicul echipei Australiei.

John Coates a marturisit ca Hackett i-a explicat ca folosirea acestui somnifer puternic era considerata ceva normal in perioada 2004-2008. Comitetul olimpic a precizat ca interdictia privind folosirea somniferelor va fi reamintita stafului medical si tuturor sportivilor, indiferent de disciplina, la intrarea in satul olimpic din Londra.

Suntem ingrijorati de cercul vicios pe care il pot trai sportivii care consuma cafeina pentru imbunatatirea performantelor si au nevoie apoi sa ia Stilnox pentru a dormi. Nu stim in ce masura este raspandita aceasta practica si nu vrem sa facem o vanatoare de vrajitoare, dar misiunea noastra principala este de a proteja sanatatea sportivilor nostri. Sportivii sunt incurajati sa mediteze si sa recurga la alte metode de relaxare”, a afirmat John Coates.

Sursa: Mediafax