Sport

JOCURI OLIMPICE – LONDRA – Prima doamna a SUA, prezenta la Londra, isi va promova campania anti-obezitate

Foto: Michelle Obama (c) whitehouse.govPrima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, va profita de Jocurile Olimpice de la Londra, unde se afla in calitate de conducator al delegatiei americane, pentru a-si promova campania anti-obezitate, informeaza AFP, citand-o pe sotia liderului american. Michelle Obama, care va fi prezenta la Londra de joi pana duminica si va asista vineri seara la ceremonia de deschidere a competitiei, a afirmat in cadrul unei conferinte de presa telefonice ca este o suportera fidela a echipelor americane la Jocurile Olimpice. ‘In aceasta calatorie voi profita pentru a promova campania mea ‘Let’s move’, care este destinata combaterii obezitatii infantile. Deci am decis sa transpun spiritul olimpic in actiune pentru a-i determina pe copii sa fie mai activi’, a precizat sotia presedintelui Barack Obama.

Prima doamna a SUA sponsorizeaza de la inceputul anului 2010 aceasta operatiune impotriva obezitatii si promovarii unui stil alimentar sanatos la copiii din Statele Unite, unde procentul obezilor in randul tinerilor depaseste 30 la suta. Sambata, in prima zi a Olimpiadei londoneze, si in cooperare cu Comitetul olimpic american (USOC), aproximativ 1,7 milioane de tineri americani vor fi chemati sa participe la activitati sportive in tara lor, sustinand in acelasi timp delegatia SUA la Londra.

‘In timp ce sportivii nostri vor incepe concursurile la Londra, ei vor fi o adevarata sursa de inspiratie pentru tanara generatie ca sa fie activa si sa aspire la excelenta’, a conchis Michelle Obama.

In programul doamnei Obama figureaza un mic dejun programat vineri dimineata cu sportivii americani, dupa care se va da startul operatiunii ‘Let’s move’ cu 1.000 de tineri americani si britanici, la care vor participa sportivi si fosti sportivi de renume mondial precum fosta gimnasta romana Nadia Comaneci, fotbalistul britanic David Beckham si fostul atlet american Carl Lewis.
Sursa: Agerpres