Sport

JOCURI OLIMPICE – LONDRA – Obama a trecut in revista dispozitivele de securitate americane

Barack ObamaPresedintele american, Barack Obama, a cerut oficialilor de rang inalt ai administratiei sale sa faca “tot posibilul” pentru a asigura securitatea cetatenilor americani pe perioada Jocurilor Olimpice de la Londra, din aceasta vara, potrivit unui anunt de vineri al Casei Albe. Obama i-a convocat joi seara pe acesti oficiali, cu care a trecut in revista dispozitivele de securitate americane prevazute pentru Jocurile Olimpice de la Londra, dar si cele pentru sarbatoarea nationala americana, care va avea loc pe 4 iulie.

“Presedintele ne-a cerut sa facem tot posibilul pentru a asigura securitatea americanilor, si de a colabora indeaproape cu omologii britanici pe durata Jocurilor Olimpice”, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului american de Securitate Nationala (NSC), Tommy Vietor.

Londra a pregatit pentru aceste Jocuri Olimpice, care vor avea loc intre 27 iulie si 12 august, cele mai ample dispozitive de securitate de dupa razboi. Peste 40.000 de militari, politisti, agenti de securitate privati si voluntari, vor fi mobilizati pentru a proteja capitala britanica, cu sprijinul unei retele ample de informatii. Washington a declarat in 2011 ca are “incredere foarte mare” in dispozitivele pregatite de Londra, contrazicand unele articole aparute in presa britanica.

FOTO: barack-obama-bio.com.
Sursa: Mediafax