Sport

JOCURI OLIMPICE – GIMNASTICA – Comitetul executiv al FRG a decis componenta loturilor pentru Londra

Comitetul executiv al Federatiei Romane de Gimnastica a stabilit joi componenta loturilor olimpice de gimnastica ce vor face deplasarea la JO 2012 de la Londra, dar presedintele Adrian Stoica a precizat ca Marian Dragulescu poate fi inclus in echipa masculina daca arata pana miercurea viitoare un nivel competitiv. Comitetul executiv a aprobat componenta loturilor feminin (Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru) si masculin (Flavius Koczi, Marius Berbecar, Cristian Bataga, Ovidiu Buidoso, Vlad Cotuna), plus cate o rezerva, Raluca Haidu si respectiv Marian Dragulescu, care nu vor face insa deplasarea la Londra.

Adrian Stoica, presedintele FRG, a precizat pentru AGERPRES ca Marian Dragulescu mai poate prinde in ultimul moment echipa masculina, cu conditia sa se afle la cel mai bun nivel. ”Astazi, asta e echipa care se da la COSR, aveam obligatia sa dam aceasta lista in timp util, urmand ca 2 persoane sa fie statuate ca rezerve. Rezerve in sensul ca pot fi schimbate la un anumit moment, cam cu 2 zile inainte de concurs, pentru ca altfel nu e timp sa li se faca acreditarile. E vorba la feminin de Raluca Haidu si la masculin de Marian Dragulescu. La masculin, daca Dragulescu reuseste cumva sa convinga ca a revenit la o forma care sa indreptateasca prezenta sa la Londra, va inlocui unul dintre sportivii de acolo. Dar, pentru moment asta e situatia. Rezervele, din pacate, nu pot face deplasarea la JO pentru ca asa e regulamentul”, a spus Stoica.

Presedintele FRG a confirmat ca Dragulescu poate intra in echipa daca reuseste dupa ultima testare de miercurea viitoare sa-i convinga pe antrenori: ”Daca pana miercurea viitoare, Marian nu reuseste sa convinga staff-ul tehnic si pe cei din jur, care au responsabilitati, ca e capabil sa-si prezinte exercitiile la nivel competitiv, atunci lucrurile raman asa cum sunt. Daca reuseste sa convinga pana miercurea viitoare inclusiv, exista timpul eventual de a-l include in echipa. Bastonul de maresal este la el in curte”.
Sursa: Agerpres