Actualitate

JOB ROULETTE – Tineri din sapte tari vor munci pentru mai multe firme din Baia Mare

35 de tineri din tari precum Germania, Ungaria, Turcia sau Spania vor lua parte la un schimb de experienta desfasurat in Baia Mare, in perioada 16 – 23 iulie. Timp de o saptamana, acestia vor participa la seri culturale, discutii tematice, dar vor avea parte si de experiente inedite de munca, in cadrul unor firme care activeaza in municipiu. Proiectul a fost initiat de catre asociatia Team For Youth si isi propune un schimb cultural intre tineri de aceeasi varsta din tari diferite.

Tinerii care vor lua parte la proiect vin din sapte state diferite si au varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, unii dintre ei avand dizabilitati fizice sau psihice. In cadrul schimbului cultural, ei vor lucra cot la cot cu angajatii, pentru a vedea cum se desfasoara o zi de lucru intr-o alta tara decat a lor.

Mai multe firme, printre care o spalatorie auto, o benzinarie, o brutarie, o firma care ofera servicii de copiere, dar si o scoala, respectiv Serviciul Public de Ambient Urban (SPAU), au decis sa se implice in proiect, oferindu-le adolescentilor experiente inedite la locul de munca.

La sfarsitul fiecarei zile, tinerii se vor reuni pentru a le impartasi si celorlalti din ideile si experientele lor. In plus, acestia vor avea parte de diferite activitati relaxante, precum competitii sportive sau cursuri de origami.
Sursa: Gabriela Kuhajda