Sport

JO 2012 – JUDO – Daniel Brata: “Imi doresc mai mult sa iau o medalie, dupa ce am vazut cata fericire le-a adus celor de la Beijing prezenta pe podium” (VIDEO)

Foto: Daniel Brata (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Baimareanul Daniel Brata va concura in 2 august, la Jocurile Olimpice de la Londra, in proba de 100 kg. Il va infrunta pe vicecampionul Europei din 2011 si 2012, georgianul Levan Zhorzholiani, dar credinta celor din jurul lui este ca sportivul legitimat la CSM Baia Mare si Dinamo Brasov nu numai ca are calitatile necesare pentru a avea o prestatie buna la Londra, ci si ca le va sti folosi astfel incat sa nu se opreasca decat pe podium. “Imi doresc mai mult sa iau o medalie, dupa ce am vazut cata fericire le-a adus celor de la Beijing prezenta pe podium”, a declarat Daniel Brata pentru eMaramures. 


Foto: Rebeca Brata (c) eMaramures.roIn 2008, la Beijing, baimareanul Daniel Brata ajungea prima data la Jocurile Olimpice. Nu a urcat pe podium, a terminat competitia pe locul 9. Infrangerile de atunci, precum si senzatiile pe care stie ca le traiesti numai atunci cand cuceresti o medalie, il fac pe Daniel sa tinteasca podiumul londonez. 

Sa castigi un concurs, sa fii pe podium reprezinta o senzatie pe care nu prea poti sa o pui in cuvinte. Sunt doar niste sentimente. E ceva extraordinar si e o senzatie pe care nu o simti decat atunci cand esti pe podium. Nu stiu daca mi-e frica de ceva la Londra. Acum emotii nu mai sunt ca si acum patru ani si imi doresc mai mult sa iau o medalie, dupa ce am vazut cata fericire le-a adus celor de la Beijing prezenta pe podium“, a declarat Daniel Brata pentru eMaramures. 

Foto: Jenica Brata (c) eMaramures.roPrimul lui antrenor, precum si sora lui Daniel, practicanta si ea a acestui sport, stiu exact care sunt calitatile pe care baimareanul trebuie sa mizeze in parcursul lui spre o medalie olimpica.

“Are determinare, perseverenta si nu cedeaza usor. Este un luptator adevarat”, sustine Vasile Pop, antrenor CSM Baia Mare. “Cea mai importanta calitate a lui este ambitia. Datorita acestei calitati a ajuns unde a ajuns. Multa munca. Multa ambitie“, spune Rebeca Brata.

Parintii l-au orientat spre inot pe cand era copil, Daniel a ales judo. Si chiar daca mama lui marturiseste ca a regretat optiunea fiului ei pentru sportul de performanta de cate ori a sarbatorit Craciunul fara el, azi este mandra de Daniel. Impulsionata de succesul fratelui ei, si Rebeca s-a orientat spre sport, alegand judo si reusind sa obtina medalii. Toti trei au sfaturi clare pentru ca din familia lor, din aceasta vara, sa faca parte un medaliat olimpic.

Foto: Liviu Brata (c) eMaramures.ro“Sa nu-si piarda concentrarea, asta este foarte important: sa fie concentrat 100%. Sa nu-si piarda speranta: va fi bine pentru ca este suficient pregatit si eu zic ca va lua o medalie“, spune Rebeca.

“Sa se gandeasca numai acolo si sa stie ca poate mai mult. Sa-si faca treaba! E foarte greu pentru mama, ca parinte. Sa il vezi cum concureaza, cum cade, cum se loveste, te doare sufletul”, a marturisit mama lui Daniel.

“Ideea ar fi sa fie atent, pentru ca daca este atent poate. Eu doar de accidentari ma tem in ceea ce-l priveste”, a mentionat tatal lui Daniel.

Baimareanul Daniel Brata il va intani in 2 august, in primul tur al categoriei 100 kg, pe georgianul Levan Zhorzholiani, vicecampion european in 2011 si 2012.
Sursa: Ramona-Ioana Pop