Cultura Monden

Jazz la Colonia Pictorilor din Baia Mare. A.G Weinberger Band – Workshop și promovare album ReBorn

În cadrul festivalului de blues & jazz North West Festival 2018 se va desfăşura un workshop şi promovarea albumului ReBorn, susţinute de AG Weinberger Band. Evenimentul va avea loc duminică, 9 septembrie, începând cu ora 12.00 la Colonia Pictorilor, str. Victoriei nr.21, intrarea fiind liberă.

AG Weinberger revine la formula de band de data aceasta însă cu o nouă dimensiune componistică şi într-o manieră stilistică diferită, reunind în repertoriul său piese de jazz, blues, soul, blues-rock, adunate într-un concert de colecţie, adevărate bijuterii muzicale pe care în România doar AG Weinberger le cântă.

Noua formulă de band recrează în stil propriu un univers muzical de înaltă ţinută, piese din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker, selecţii din compozițiile proprii redimensionate şi filtrate muzical de către AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie, muzica sa emanând aceeaşi sensibilitate şi aceeaşi amprentă solară universului muzical abordat.

Considerat de către critici Mr. Blues al României, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. El îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credință pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

Cserny Kalman – tracking & mixing engineer;
Cseke Gabor – pian, Hammond, keyboards;
Hars Viktor – chitara bas, contrabas;
Pusztai Csaba – drums, percussions;
AG Weinberger – all guitars, lapsteel guitars, vocal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *