Comunitate

Jandarmeria Maramureș, prezentă la spectacolele din centrul vechi

Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș va asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe întreaga perioadă a evenimentului Baia Mare are suflet.

În cadrul evenimentului vor avea loc mai multe concerte de colinde și de muzică modernă. Acestea vor avea loc în perioada 08-10 decembrie, 15-17 decembrie, începând cu ora 17:00 și între 21 și 23 decembrie, începând cu ora 18:00. Locul desfășurării concertelor va fi Piața Libertății din Baia Mare.

Jandarmii maramureșeni vor supraveghea buna desfășurare a manifestațiilor artistice în cooperare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș și alte instituții colaboratoare.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Maramureș.

Pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria recomandă participanţilor următoarele:

  • să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.);
  • să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
  • să respecte regulile stabilite de organizatori;
  • să evite consumul excesiv de alcool, acesta fiind factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;
  • să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice.

De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să apeleze cu încredere la ajutorul jandarmilor și la numărul unic de urgențe – 112, în caz de nevoie.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *