Actualitate

Jaful secolului: Tabloul de Picasso a fost găsit sub un copac, în România, îngropat de hoţii

“Tête d’arlequin”, o lucrare inestimabilă a maestrului Pablo Picasso, a fost descoperită îngropată sub un copac, în România. Tabloul a fost predat autorităţilor de ambasadorul olandez la Bucureşti.

 Pictura urmează să fie expertizată de specialişti, pentru a demonstra dacă este sau nu un original.

Un grup de români a furat mai multe tablouri deosebit de valoroase în 2012, printre care lucrari de Claude Monet, Pablo Picasso și Henri Matisse, pe care le-au ascuns.

Tabloul de Picasso a fost găsit la Tulcea pentru că paznicul s-a săturat să-l mai păzească.

Tabolul de Picasso, furat în jaful secolului şi descoperit sub un copac de scriitoarea de origine română Mira Feticu, în urma unui pont, a fost găsit pentru că persoana care îl păzea de 6 ani de zile în satul Greci, din Tulcea, în fiecare zi, s-a săturat să-l mai păzească. Mira Feticu a primit o scrisoare, în care o persoană anonimă spunea că s-a săturat să tot păzească opera de artă şi vrea ca povestea să ia sfârşit.

Tabloul “Tête d ‘Harlequin” a fost descoperit după un pont anonim primit prin email de scriitoarea de origine română Mira Feticu, care trăiește în Olanda, prin poștă.

Mesajul anonim îi indica locul unde era ascunsă opera lui Picasso. În România, în satul Greci, îngropată sub un copac şi învelit într-un ambalaj din plastic.

“Mesajul era scris în limba română. Era o adresă în care pânza ar fi fost ascunsă și instrucțiuni despre cum aș putea să o găsesc. În scrisoare se menționa că era vorba despre Tête d’Arlequin. Imediat, l-am sunat pe detectivul din Rotterdam, cu care am lucrat la cartea mea. Pentru că nu am primit un raspuns timp de câteva zile, m-am urcat singură în avion. M-am simţit ca şi cum eram Don Quijote, pentru ca sansa sa gasesc asa ceva era foarte mică”, a declarat Mira Feticu.

În 2012, șapte tablouri, opere de Claude Monet, Pablo Picasso și Henri Matisse au fost furate de la Rotterdam Kunsthal. Scriitoarea de origine română Mira Feticu a scris o carte în 2015 despre Jaful Secolului.

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *