Externe

ITALIA – Silvio Berlusconi beneficiaza de prescriere in dosarul de evaziune fiscala de la Mediaset

Un judecator din Roma a inchis, ieri, 27 iunie, cazul in care fostul premier italian Silvio Berlusconi era acuzat de evaziune fiscala in cadrul companiei sale Mediaset, in urma prescrierii faptelor, relateaza BBC News Online.

Judecatorul a stabilit ca faptele din acest dosar cu privire la comercializarea unor drepturi de difuzare de filme printr-o filiala a Mediaset intrunesc conditiile pentru prescriere. Alte 11 persoane implicate in proces beneficiaza, de asemenea, inchiderea cazului.

Berlusconi, care a demisionat in noiembrie din functia de premier pe fondul crizei economice din Italia, este judecat in continuare in alte doua procese. El este acuzat de intretinerea unor raporturi sexuale contracost cu o prostituata minora si de implicare in publicarea unei inregistrari obtinute ilegal. Fostul premier neaga acuzatiile in ambele procese, ca si pe cele de evaziune fiscala.

Decizia de miercuri vizeaza comercializarea de drepturi de difuzare de filme prin Mediatrade, o filiala a companiei Mediaset. Berlusconi, fiul sau Pier Silvio si alti zece suspecti au fost acuzati de o frauda fiscala in valoare de milioane de euro, in 2003 si 2004, cand Mediatrade avea sediul in capitala italiana.

In pofida inchiderii cazului de la Roma, Berlusconi, fiul sau si altii sunt judecati, in continuare, intr-un proces separat, dar sub acuzatii similare la Milano, in nordul Italiei.

Sursa: Mediafax