Stiri externe

ISRAEL – Noi confruntari intre politia israeliana si palestinieni pe Esplanada Moscheilor

Noi confruntari intre politia israeliana si palestinieni au izbucnit luni dimineata pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, unde tensiunea a crescut cu ocazia celebrarii sarbatorii evreiesti de Sukkot (Sarbatoarea Corturilor), cand toti evreii se aduna la Ierusalim pentru a-si aminti de grija pe care le-a purtat-o Dumnezeu in pustiu, in trecut, dupa cum relateaza France Presse.

Scutieri, desfasurati pe Esplanada Moscheilor, au recurs la grenade lacrimogene si grenade asurzitoare pentru a dispersa protestatarii, in timp ce o parte dintre manifestanti au aruncat cu pietre in fortele de ordine inainte de a se baricada in interiorul moscheii Al-Aqsa, care a fost inceruita de politie.

Esplanada Moscheilor — un loc sfant atat pentru musulmani, cat si pentru evrei—a fost in ultimele saptamani scena unor ciocniri violente intre israelieni si palestinieni.

Palestinienii sunt ingrijorati de posibilitatea ca premierul israelian Benjamin Netanyahu sa puna sub semnul intrebarii statu-quo-ul din 1967 al locurilor sfinte, fapt negat de primul ministrul israelian.

Sursa: Agerpres