Actualitate Administratie Afaceri - Economic Opinie Politica Turism

IPOTEZĂ: Cherecheș boicotează Aeroportul Baia Mare, dar candidează la primăria Satu Mare

În 21 aprilie 2016, primarul (pe atunci suspendat din funcție) al municipiului Baia Mare declara că ar fi “tentat” să candideze în 2020 la primăria Satu Mare.

Cherecheș nu mai contenea, într-un articol dictat prin telefon unei jurnaliste apropiate din mass-media locală, cu laudele la adresa municipiului Satu Mare: “mult mai ofertant din punct de vedere social și cultural”, “are potenţial de dezvoltare mult mai mare decât Baia Mare”, “putea să devină cel mai important pol de dezvoltare din Nord-Vestul României, chiar mai important decât Aradul sau Timişoara” sau “dacă în Baia Mare sunt trei străzi cu clădiri istorice, în Satu Mare sunt 300 de astfel de străzi”.

La nici două luni de la acest puhoi de laude, același Cătălin Cherecheș își asumă public depunerea unei plângeri penale în care, chipurile, ar denunța “modul în care s-au gestionat fondurile, lucrările și contractele la Aeroportul Baia Mare”.

Ce înseamnă această plângere penală? Să fie acesta primul semn al unei “trădări” pe care Cherecheș o pregătește băimărenilor? Dacă nu, de ce ar încerca primarul din Baia Mare să blocheze lucrările la Aeroport în vreme ce băimărenii (încă) merg să zboare de pe Satu Mare sau Cluj. Am spus cumva: Satu Mare?

Noi, băimărenii, ne întrebăm de ce nu depune Cătălin Cherecheș câteva plângeri penale la DNA în care să denunțe și modul în care s-au gestionat fondurile, lucrările și contractele privind întreținerea drumurilor din municipiul Baia Mare din perioada 2012-2016 – contracte în urma cărora s-au decontat zeci de milioane de euro. Iar lucrările lasă de dorit, dovadă fiind chiar contractul de deszăpezire al Băii Mari, dezastruos executat iarna trecută sau investiţia ce are ca obiect extinderea sistemului de alimentare cu apă și de canalizare în cartierele Ferneziu și Firiza, o lucrare care a depășit cu doi ani termenul de finalizare, sistemul de canalizare nu este funcțional iar străzile din cartier arată ca după bombardament.

Dacă ar vrea binele municipiului Baia Mare, Cherecheș s-ar preocupa de adimistrarea acestuia și nu ar încerca să pună piedici! A arunca în stânga și-n dreapta cu amenințări și delațiuni nu este o practică benefică orașului. Lucrările de la Aeroportul Baia Mare și investiția americanilor de la UAC, de peste 250 de milioane de euro, nu trebuie blocate prin astfel de manevre. Dezvoltarea Băii Mari și a Maramureșului nu trebuie să fie subiect de circ mediatic sau de jocuri politicianiste ieftine!

Dacă vrea să candideze pentru fotoliul de primar al municipiului Satu Mare în 2020, Cătălin Cherecheș poate să o facă și fără a boicota o investiție majoră și extrem de importantă pentru Baia Mare: Aeroportul!

2 Responses

  1. Sper din suflet sa fie doar presupuneri… Asteptam cu nerabdare ca aeroportul Baia Mare sa fie functional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *