eveniment

IPJ Maramureş ne crede proşti şi orbi: Răspunsul halucinant trimis presei după ancheta internă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş ne crede proşti şi orbi. După ancheta internă privind staţionarea unei maşini a instituţiei pe un loc destinat persoanelor cu handicap, răspunsul trimis către presă este “halucinant”:  “Echipajul de poliţie la care faceţi referire se afla în executarea atribuţiilor de serviciu” se arată în documentul transmis presei. Mai mult,  “echipajul de poliţie s-a poziţionat aproximativ trei minute pe locul destinat persoanelor cu handicap, având semnalele luminoase în funcţiune şi luându-se în considerare că mai era un astfel de loc disponibil”.

“Pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la aspectele semnalate în presă, privind autoturismul de poliţie parcat pe un loc rezervat pentru persoanele cu handicap, vă comunicăm că s-a dispus efectuarea de verificări punctuale şi vă informăm în legătură cu rezultatele acestora.

Echipajul de poliţie la care faceţi referire se afla în executarea atribuţiilor de serviciu.  În jurul orei 08:00 dimineaţa, pe Bulevardul Unirii din municipiul Baia Mare, poliţiştii  au observat un conducător auto care vorbea la telefon în timp ce conducea, punând în pericol siguranţa traficului rutier. Echipajul de poliţie l-a oprit pentru a-l sancţiona contravenţional, în conformitate cu legislaţia rutieră. Întrucât la acea oră traficul era intens, tocmai pentru a nu perturba circulaţia pe banda I, echipajul de poliţie s-a poziţionat aproximativ trei minute pe locul destinat persoanelor cu handicap, având semnalele luminoase în funcţiune şi luându-se în considerare că mai era un astfel de loc disponibil” se mai arată în document.

“Totodată, menţionăm că, în conformitate cu prevederile  art. 61 alin(2) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, conducătorii autovehiculelor aparţinând instituţiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b) (inclusiv poliţia) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

Îi asigurăm pe toţi cetăţenii judeţului Maramureş că vom răspunde prompt la toate sesizările lor, astfel încât activitatea poliţiştilor maramureşeni să fie reflectată/percepută în mod obiectiv.

Corectitudinea acţiunilor profesionale ale poliţiştilor constituie o preocupare permanentă a conducerii inspectoratului”, ami scrie în comunicat.

Martorii care au făcut fotografiile susţin că maşina a fost parcată câteva zeci de minute fără a avea semnalele luminoase pornite. mai mult, acestea nu se văd nici în fotografiile făcute. Este greu de crezut că un şofer care vorbeşte la telefon în timp ce se află la volan în trafic reprezintă o urgenţă majoră pentru un echipaj de poliţie, deşi este în încălcare a legii. Din acelaşi document reiese că maşina poliţiei a fost staţionată 3 (trei minute) în respectivul loc de parcare. Să fie oare posibilă o asemenea celeritate  din partea unui lucrător de poliţie? Să oprească un şofer aflat în trafic, să-i aducă la cunoştinţă ilegalitatea comisă, să probeze cu martori şi să întocmească procesul verbal de contravenţie în doar trei minute? Greu de crezut!

 

Documentul transmis presei este o minciună sfruntată, iar cei responsabili ar trebui să facă un pas în faţă şi să-şi asume faptele subalternilor cu demisii şi scuze publice.

PS: Noi dispunem de martorii care au realizat fotografiile în cazul în care trebuie să probăm veridicitatea celor scrise. Falsul în declaraţii – aşa cum este întocmit acest comunicat – se pedepseşte conform legii. La Art. 326 din Noul Cod de Procedură Penală se arată că “Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”. 

3 Responses

  1. Foarte bine zis. Reporterul isi merita toate laudele. A facut praf Inspectoratul de Politie!

    1. Nu numai in Politie sunt persoane cu handicap ci in toate autoritatile de stat si pe orizontala si pe verticala!
      Mai ales cele bicefale (adica, cu 2 capete)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *