Actualitate Sport

Ionuţ Marta amendat de federaţie cu 1.000 de lei – FOTO și VIDEO

Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal l-a sancţionat pe Ionuţ Marta, directorul clubului de drept public CS Minaur Baia Mare, cu penalitate de 1.000 lei, din cauza abaterilor disciplinare săvârşite în timpul meciului CS Minaur – CSM Focşani 2007, desfăşurat în data de 14.11.2018.

Oficialul băimărean a avut un comportament de natură a aduce atingere eticii sportive, abaterea disciplinară pentru care a fost sancţionat fiind prevăzută la art. 43.2 lit. c) din Regulamentul disciplinar al FRH, respectiv „intrarea neautorizată pe teren sau în zona echipelor, în timpul jocului, în timpul pauzei sau după joc”.

Ionuţ Marta a fost sancţionat pe baza raportului suplimentar al arbitrilor şi observatorului FRH, precum şi a înregistrărilor video din timpul meciului. Probele prezentate la federaţie nu au surprins însă gesturile obscene făcute de Marta către suporterii din tribună imediat după terminarea meciului (acelaşi gest pe care l-a făcut şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, în Parlament). Sancţiunea disciplinară constituie un mijloc de educare şi totodată o măsură de constrângere a domnului director Ionuţ Marta, care a săvârşit acte de indisciplină, pentru prevenirea de noi abateri şi asigurarea condiţiilor normale de desfăşurare a activităţii handbalistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *