Opinie

Ionel Bogdan “se revoltă” împotriva lui Ludovic Orban. Serios?

Preşedintele PNL Maramureş (că lider nu este deşi ar vrea el), junele imberb Ionel Bogdan se revoltă împotriva liderului liberal Ludovic Orban.

“În PNL se impun măsuri acum, când nu e prea târziu!”, suna titlul comunicatului remis presei de PNL Maramureş. Iar restul documentului este pe acelaşi ton. “Ultimele evenimente politice impun o analiză serioasă în interiorul partidului a rezultatelor echipei de conducere a PNL. Consider că este absolut necesară convocarea unui Birou Permanent Naţional al partidului, în cadrul căruia să fie prezentat un raport al activităţii Biroului Executiv Central şi al preşedintelui Ludovic Orban”, se mai arată în documentul semnat de Ionel Bogdan.

„Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra” (Ioan 8:7)

Un episod cel puţin hilar care l-a avut în centru pe Ionel Bogdan s-a desfăşurat la finele lunii aprilie la Sighetu Marmaţiei la un simpozion dedicat academicianului liberal Gheorghe I. Bratianu. În prezenţa mai multor lideri maarcanţi de la centru, un participant din Maramureşul istoric a pus o întrebare legitimă în timp ce Ionel Bogdan “se chinuia” pe scenă să facă prezentările invitaţilor: “Da dumneta cine eşti?”

Acest mic episod spune un mare adevăr despre Ionel Bogdan, ajuns preşedinte de partid, o pălărie mult prea mare pentru el şi care acum îşi permite să îi ceară socoteală preşedintelui partidului. A “reuşit” un scor electoral de 9% la ultimele alegeri, Maramureşul fiind pe ultimele locuri din ţară cu această cifră ruşinoasă, dar Ionel nu are nicio jenă.

Prin comparaţie, Dragnea este un lider puternic care are oameni puternici în teritoriu, care muncesc pentru el, fac scut în jurul lui şi nu-i sar la beregată la primul semn de slăbiciune. Păi cum să fie Orban la fel cu preşedinţi de organizaţie care nu sunt nici măcar cunoscuţi în judeţul pe care-l reprezintă?

Domnule Ionel Bogdan, fotografiile ocazionale postate pe reţelele de socializare nu aduc voturi chiar dacă sunt sponsorizate. Aduc voturi oamenii cunoscuţi din partid, oamenii care fac bine comunităţii şi care muncesc zi de azi atât printre maramureşeni şi în slujba lor cât şi la Bucureşti. Liberalii maramureşeni au un singur deputat care ar putea să aducă foarte multă notorietate partidului, dar de frică să nu-i ia locul, Ionel Bogdan îl ţine şi pe acesta la distanţă – la propriu.

Poate nu este prea târziu pentru o lecţie pe care s-o primească Ionel Bogdan. Poate speră în plecarea lui Orban despre care se ştie că nu l-a sprijinit niciodată, dar acest lucru este deocamdată greu de crezut. Un partid puternic are nevoie de un lider pe măsură, un lider care să ştie cum se face politica, nu care povesteşte ce a auzit despre politică la masa oamenilor mari.

Influenţat şi sfătuit prost de avocatatul Ţăgârlaş – care are pretenţii de Richelieu – Ionel Bogdan nu va face mulţi purici în politica locală. În naivitatea lui nu-şi dă seama că “lupul tânăr”, chiar dacă e slab, nu face altceva decât să adulmece funcţia de preşedinte.

Doar prin muncă susţinută şi unitate Partidul Naţional Liberal poate să redevină ceea ce a fost, particul care poate face o opoziţie reală pe scena politică din România. Poate Ionel Bogdan nu uită cum “i-au rupt gâtul” lui Crin Antonescu susţinătorii lui Mihalache şi Hellvig. Probabil acesta este moticul pentru care PNL-ul a ajuns acolo unde este acum… fiindcă primează interesele personale. Păcat…

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *