Politica

Iohannis a respins nominalizările Liei Olguţa Vasilescu și Ilan Laufer la ministerele Transporturilor, respectiv Dezvoltării

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, marţi, că respinge nominalizările Liei Olguța Vasilescu și Ilan Laufer la ministerele Transporturilor, respectiv Dezvoltării, după ce a precizat că o soluție ar fi fost remanierea întregului Guvern.

Președintele a declarat, la Palatul Cotroceni, că soluția corectă pentru România ar fi fost înlocuirea acestui Guvern, care a creat foarte multe probleme României.

Iată declarațiile lui Iohannis:

– Remanierea guvernamentală este o soluţie slabă. Sunt de părere că soluţia corectă ar fi fost înlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme României. Dar până atunci, avem această remaniere.

– Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să subliniem mai multe lucruri.

– Este nevoie să ne amintim că ne aflăm în fața unei provocări grele, președinția Consiliului Uniunii Europene, pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019. Poate să ducă la un succes doar în măsura în care ministerele își fac treaba. Este nevoie de miniștrii care performează foarte bine.

– Trebuie să acționăm repede. Având în vedere aceste lucruri, am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate.

– Astfel, se revocă miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Bran. Se ia act de demisia ministrului Mihai Fifor și se numesc următorii: Gabriel Leş la Ministerul Apărării, Marius Budăi, la Ministrul Muncii, Nicolae Bădălău la Ministerul Economiei, Valer Breaz la Ministerul Culturii, Alexandru Petrescu, la Ministerul Comunicatiilor și Bogdan Matei, la Ministerul Tineretului.

– Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *