Actualitate

INVESTIGATII – Moartea politistilor maramureseni de la Interventie Rapida, investigata de oficiali de la Bucuresti

Un corp de control de la Bucuresti verifica imprejurarile in care s-a produs teribilul accident de circulatie din 29 iunie in care si-au pierdut viata Sebastian Bud si Vasile Metes, politisti in cadrul Serviciului de Interventie Rapida al IPJ Maramures. Conducerea inspectoratului trebuie sa raspunda atat intrebarilor oficialilor din capitala cat si reprezentantilor Sindicatului National al Agentilor de Politie Maramures, care au cerut printr-o adresa oficiala date despre misiunea politistilor implicati in tragicul eveniment si care s-a soldat cu doi morti si un ranit.

Reprezentantii SNAP au solicitat sa li se comunice programul de lucru pe care oamenii legii l-au avut in data de 28 iunie, daca au fost chemati din timpul liber pentru diferite testari profesionale inaintea intrarii in serviciu in 28 iunie si daca politisti au avut atributii privind transportarea inculpatilor in diferite locuri din tara.

In adresa, sindicalistii au mai cerut sa li se comunice masurile pe care superiorul care a dispus trimiterea in misiune a politistilor le-a luat pentru asigurarea timpului necesar de repaus al conducatorului auto, dar si ora la care au pornit catre Brasov cei trei angajati ai SIR.

De asemenea, s-a solicitat conducerii IPJ Maramures a fost solicitat sa raspunda daca cei doi politisti vor fi avansati post-mortem la gradul de subinspector de politie, iar daca nu vor fi, atunci sa se faca publice motivele.

CITESTE SI:

Sursa: Andrei Gherghel