Actualitate

INVATAMANT – “Nu merg la minister pentru cutremure in invatamant”, sustine Andronescu

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, azi, 1 iulie, la Vaslui, ca daca va prelua conducerea Ministerului Educatiei, nu intentioneaza sa produca niciun fel de ‘cutremure’ in invatamant, desi foarte multe lucruri trebuie schimbate in acest domeniu. Propusa de premierul Victor Ponta ca ministru al educatiei, Ecaterina Andronescu a afirmat ca este ingrijorata deoarece in ultimul timp politicienii pierd foarte multa vreme in dezbateri si dispute care nu au sens.

‘Inceputul de an scolar bate la usa, clasa pregatitoare este destul de departe de a fi pregatita pentru inceputul de an scolar, suntem in plina desfasurare a examenului de bacalaureat si de admitere in liceu, suntem in faza admiterii in invatamantul superior. Suntem intr-o perioada in care in invatamant se petrec foarte multe lucruri, perioada cu cea mai mare densitate de evenimente scolare si universitare. Sper ca toate sa se deruleze cum trebuie si sa aiba un sfarsit normal,” a spus Ecaterina Andronescu.

in opinia acesteia, de trei-patru ani asistam la ”o batalie politica sterila pentru asteptarile romanilor”.

”Cred ca Guvernul Ponta trebuie sa spuna raspicat ca a venit la guvernare, are treaba si nu are timp de lucruri care nu sens. Ma astept si la atacuri care sa ma vizeze personal, dar pot da asigurari ca voi raspunde in mod corespunzator. Eu am o intreaga cariera didactica in spate, nu am lucrat nicio zi in alta parte, am parcurs toate treptele ierarhiei didactice si am muncit de cand ma stiu pentru scoala. Fiecare dintre noi are, la un moment dat, ceva de schimbat, prin activitatile noastre tot timpul facem schimbari. Nu ma duc la Ministerul Educatiei pentru cutremure in invatamant, dar unele lucruri trebuie indreptate, cu echilibru si cu respectarea legii’, a declarat Ecaterina Andronescu.

Aceasta s-a referit si la suspiciunile de plagiat care planeaza asupra premierului Victor Ponta, spunand ca problema trebuie rezolvata in mediul academic, fara implicarea politicului.

‘Aceasta problema trebuie rezolvata in mediul academic si conform normelor juridice care sunt acum in vigoare, restul este o batalie politica ce a ajuns prea departe. Batalia politica nu avea ce cauta in mediul academic’, a mai precizat Andronescu.

Intrebata daca ar fi dispusa sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca nu a plagiat vreodata vreo lucrare, Ecaterina Andronescu a spus ca nu crede ca presedintele Basescu i-ar cere acest lucru.

‘Il invit sa afle mai multe lucruri despre mine. in toata cariera mea am fost un om care si-a desfasurat cu onestitate toate activitatile’, a spus Ecaterina Andronescu.

Aceasta a subliniat ca principala sa ingrijorare este legata de clasa pregatitoare, care va trece la scoli de la inceputul acestui an scolar.

‘Nu sunt spatii, nu exista mobilier, nu exista corpul profesoral pregatit. De aceea, acest lucru ma ingrijoreaza cel mai mult, fiindca inceperea anului scolar nu e departe si ca urmare trebuie sa acceleram pregatirea pentru intrarea in deplina normalitate, daca se va putea’, a conchis Andronescu.

Ecaterina Andronescu a fost prezenta la Vaslui, la invitatia senatorului Doina Silistru, in comuna stefan cel Mare unde s-au comemorat 508 ani de la moartea marelui domnitor.

Sursa: Agerpres