Comunitate Invatamant

INVATAMANT – Actele pentru decontarea manualelor scolare trebuie depuse pana in 15 noiembrie (VIDEO)

Vezi VIDEO
Guvernul Romaniei a hotarat ca manualele scolare cumparate de elevii din clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a sa fie decontate. Suma alocata decontarii este de 55 de lei, desi cartile costa mult mai mult, iar aceasta suma nu le este de mare ajutor elevilor.

Daca elevii din clasele gimnaziale au primit manualele pentru anul scolar 2015-2016, cei din clasele superioare sunt nevoiti sa le achizitioneze din propriul buzunar. Acestia din urma vor avea manualele decontate, daca vor depune actele necesare la secretariatul unitatilor de invatamant.

,,In ceea ce priveste manualele scolare, a aparut o hotarare de Guvern, numarul 733 din 9 septembrie 2015 privind decontarea manualelor pentru ciclul superior al liceului. Deci pentru clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a. In aceasta hotarare de Guvern se precizeaza cuantumul, care va fi alocat fiecarui elev pentru achizitionarea manualelor agreate si aprobate de catre minister. Acest cuantum este de 55 de lei”, a declarat Adriana Mester, purtator de cuvant ISJ Maramures.

Actele privind decontarea manualelor trebuie despuse la unitatile de invatamant, alaturi de o cerere si de factura care dovedeste achizitionarea, de catre elev, a manualelor.

,,Este foarte important ca elevii nostri sa stie sa isi achizitioneze din timp aceste manuale si pana la data de 15 noiembrie sa depuna la secretariatele unitatilor de invatamant documentele justificative”, a precizat Adriana Mester.

Decontarea manualelor pentru ciclul superior al liceului trebuie sa se faca pana in 18 decembrie.

Sursa: Carmen Bizău