Sport

Interviu | Vanessa Boloș: „Obiectivul meu principal este să promovez cu ACS Venus Maramureș”

Vanessa Boloș este o tânără pasionată de fotbal, care a ajuns la marea performanță, jucând pentru echipa națională a României în mai multe rânduri. Cu toate acestea, ea își dorește mult mai multe , muncind zilnic pentru obiectivele ei.

EMM: De unde vine pasiune ta pentru fotbal?

Vanessa: Am început să joc fotbal la vârsta de 12 ani. Nu prea știam foarte multe despre acest sport dar m-a atras deoarece era ceva diferit, mai ales pentru o fată. Pasiunea mea pentru acest sport s-a născut în momentul în care mi-am dat seama cu adevarăt ce înseamnă și ce este de fapt acest sport.

 

EMM: Suntem la început de an competițional, ce obiective ai din punct de vedere sportiv?

Vanessa: Cu referire la noul sezon, principalul meu obiectiv este să promovez cu echipa de club, ACS Venus Maramureș în liga a doua. Totodată ne dorim  să ajungem cât mai departe în Cupa României.

 

EMM: Ce înseamnă pentru tine viața de sportivă și ce loc ocupă sportul în viața ta?

Vanessa: Viața de sportivă pentru mine înseamna fericire, beneficii, lume nouă, diplome, oboseală, plecări departe de familie prin țară sau  străinătate și, nu în ultimul rând, viața de sportivă mai înseamnă și fani. Sunt de părere că fiecare om dedicat sportului, ajunge să fie mai încrezător în sine și mereu va căuta să dea ce e mai bun din el, iar acest lucru este o calitate foarte importantă. Sportul în viața mea nu ocupă locul 1, 2 sau  3,  ci ocupă un alt loc, locul special. Iar asta  înseamnă  că în orice moment aș renunța la orice pentru fotbal.

 

EMM: Care consideri că sunt principalele tale calități?

Vanessa: E greu să te descoperi pe tine și să îți dai seama ce ai tu mai de preț când vine vorba de calitățile personale, dar fotbalul m-a făcut să îmi descopăr principala mea calitate, curajul. Aceasta a venit și datorită postului pe care îl ocup în echipă. Orice portar bun va avea nevoie de mult curaj pentru a își face bine treaba.

 

EMM: Cu ce personalitate din lumea fotbalul te identifici în joc și care e jucătorul tău de fotbal preferat?

Vanessa: De multe ori la meciuri auzeam că mă strigă: „Navas”. Asta deoarece mulți știau că îmi place foarte mult echipa Real Madrid și mă comparau cu portarul echipei. Dar, din punctul meu de vedere, stilul meu de joc se aseamănă foarte mult cu  cel al portarului echipei FC Bayern Munchen, Manuel Neuer.

Deși nu e portar, jucătorul meu preferat este Cristiano Ronaldo, acest jucător mă inspiră și îl apreciez foarte mult pentru munca pe care o depune și devotamentul de care dă dovadă de fiecare dată.

 

EMM: Am înţeles că ai ajuns la echipa națională. Ce impresie ți-a lăsat acea experiență?

Vanessa: Prima mea convocare la lotul național a însemnat foarte mult pentru mine. Experiența pe care am acumulat-o acolo m-a ajutat să mă perfecționez. Să fii la naţională e un sentiment foarte plăcut. Pe lângă hoteluri de lux, echipamente, plimbări în coloana oficială cu autocarul naționalei, mândrie și multe altele care sunt vizibile din exterior, naționala înseamna muncă şi devotament și patriotism. Am fost convocată de câteva ori la lotul național și mereu trebuie să dau ce e mai bun din mine și să fiu observată pe viitor pentru a prinde o nouă convocare.

 

EMM: Cine crezi că a avut cea mai mare influență în dezvoltarea ta sportivă?

Vanessa: Consider că cea mai mare influență în dezvoltarea mea sportivă o are domnul antrenor Daniel Lupuţi, de la echipa actuală. El  mă motivează mereu și știe cum să mă facă să văd ce este mai bun pentru  mine și că pot mai mult de atât.

 

EMM: Dacă nu ai mai putea să faci fotbal, cum ar arăta viața ta?

Vanessa: Dacă nu aș putea juca fotbal, cu siguranță nu aș putea renunța la fotbal, iar viața mea nu s-ar schimba chiar atât de mult, asta deoarece, fiind în echipa părinților mei, aș putea să mă implic în staff-ul echipei.

 

EMM: Ce relație ai cu colegele de echipă? Dar cu sora ta?

Vanessa: Am apreciat întotdeauna faptul că echipa este  cea de-a doua familie și asta  deoarece cu oricare dintre colegele mele mă înţeleg foarte bine. Cu privire la relația dintre mine și sora mea, e puțin mai diferit. Asta deoarece fiind gemene, avem o conexiune mai specială. Jucând la aceeași echipă cu sora mea, Larissa, ne dezvoltăm o altfel de conexiune și învățăm să comunicăm din perspectivă de colege de echipă și nu doar ca surori.

 

EMM: Trecând la un alt domeniu, ce îți dorești să faci după terminarea liceului?

Vanessa: Dupa terminarea Liceului Teoretic “Emil Racoviță” Baia Mare vreau să merg la Universitatea de Medicină și Farmacie din  Târgu Mureș.

 

EMM: La finalul, dorești să le transmiți ceva persoanelor care te apreciază?

Vanessa: În final, aș dori să le mulţumesc tuturor care cred în mine și mă susțin mereu. Vă mulțumesc pentru tot și sper să nu vă dezamăgesc!


A.B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *