Sport

INTERVIU | Larissa Boloș: “Visul meu e să ajung la echipa națională”

Larissa Boloș este o fată pasionată de sport. Are 17 ani și joacă fotbal la echipa ACS Venus Maramureș. Având rezultate bune, ne bucură faptul că Larissa, Alex Morgan de România, a acceptat să stea de vorbă cu noi despre activitatea fotbalistică.

Care au fost performanţele tale sportive în acest an calendaristic?

În acest an, am participat alături de echipa mea în 3 competiţii: în Liga 3, în Cupa României şi în Campionatul Judeţean. Am reuşit să marchez de 8 ori, având şi 9 pase decisive. Am reuşit o “dublă” cu Independența (n.n.: A.S. Indepența Baia Mare) în Campionatul Judeţean.

Care a fost cel mai important gol marcat de tine în acest an?

Am marcat 2 goluri importante, primul împotriva lui CFR Timişoara 2, una dintre cele mai bune echipe.

La primul gol, eram la mijlocul terenului, sora mea (n.n.: Boloș Vanessa) a degajat mingea care a ajuns la o colegă, Lorena, ea a dat-o în față, iar eu am alergat destul de tare, am reuşit să ajung la minge, am driblat portarul care ieşise spre minge şi am împins-o cu şpiţul în poartă.

Al doilea gol important a fost împotriva echipei de pe locul 1 (n.n.: Banat Girls). Am primit o pasă din out de la Natalia (n.n.: Boloș Natalia), am driblat 3 fete în careu şi am marcat cu exteriorul.

Luând în calcul şi lucrurile bune, şi lucrurile mai puţin bune, crezi că ai avut un an bun? De ce?

Da, consider că am avut un an bun. De fapt, a fost cel mai bun de până acum. Deoarece nu am mai avut accidentări, am avut tehnica mai bună față de anii trecuți şi am marcat mult mai mult,  având performanţa de a marca cel puţin un gol la fiecare meci.

Ce ai vrea să îmbunătăţeşti pe viitor în ceea ce te priveşte?

Aş îmbunătăţi condiţia fizică, skill-urile și şutul. Toate astea le-aş  îmbunătăţi pentru a deveni o fotbalistă şi mai bună.

Ce obiective îţi propui pentru anul care vine?

În primul rând, vreau să ajung să fiu convocată la echipa naţională, acesta e visul meu. Şi în al doilea rând să promovez cu echipa de club în liga 2. Acestea sunt obiectivele mele şi ar fi extraordinar dacă aş reuşi asta.

Care e relaţia ta cu celelalte colege de echipă?

Legat de relaţia dintre mine şi celelalte colege, pot să spun că eu mă înţeleg bine cu toate, mereu eram cea care ţine echipă unită. Joc cu cea mai bună prietenă a mea, Amalia Ionescu, alături de ea am început fotbalul şi cu ea simt că pot să joc mai bine. Din echipă mai fac parte sora mea, Vanessa, şi  verişoara mea, Natalia. Mă înţeleg bine cu sora mea. Ea mă simte mereu pe teren şi ştie momentul perfect când să îmi degajeze mingea.

Cum te înțelegi cu antrenorul echipei?

Antrenorul actual este Daniel Lupuți, cel care a fost şi profesorul meu de sport în clasa a patra. El ştie că pot mai mult şi mereu comunicăm pentru meciuri. Mă motivează. De la el am învăţat multe despre fotbal şi pentru asta aş vrea să îi mulţumesc mult.

Care crezi că sunt principalele calităţi ale echipei tale?

Principala calitate este faptul că suntem ca o familie. Ne cunoaştem de când eram mici şi avem unitate. Suntem curajoase şi mereu ne dorim victoria.

Vrei să mai spui ceva la finalul acestui interviu?

Aş vrea să le mulţumesc lui Călin Boloș şi Dorina Boloș, cei care au înfiinţat echipa, şi tuturor persoanelor din familia Venus!

Andrei Buda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *