Comunitate

INTERVIU cu Ionuț Man, dezvoltatorul aplicației Baia Mare City App

Ionuț Man are 30 de ani, s-a născut în Târgu Lăpuș și locuiește de 10 ani în Baia Mare. Acesta, împreună cu echipa sa, a dezvoltat aplicația Baia Mare City App, o aplicație locală de informare care te ține la curent cu cele mai interesante locuri și evenimente din oraș.

Mai jos vă prezentăm un interviu realizat cu acesta, prin care ne explică cum a început acest proiect și ce planuri de viitor există.

Î: Ce te-a determinat să faci această aplicație?

R: A fost o provocare din partea celui mai bun prieten, care voia să facem chestia asta împreună. Motivul a fost acela de a ușura modul de a găsi anumite informații despre oraș.

Î: Când ați început să dezvoltați acest proiect?

R: Am început să lucrăm la acest proiect din 2015-2016, în Spania, iar în februarie 2016 am adus-o în România. Aplicația este funcțională din aprilie 2016.

Î: Care este scopul și ce presupune această aplicație?

R: Scopul este de a informa eficient și corect utilizatorii cu tot ceea ce există în oraș. Aplicația oferă informații legate de locurile de muncă, locații, evenimente, puncte turistice și, în plus, îți pune la dispoziție programul cinematografului Cinema City Baia Mare.

Î: Ce îmbunătățiri vă propuneți la acest proiect în viitor?

R: La început de an dorim să schimbăm designul aplicației, să oferim utilizatorilor posibilitatea de a se loga, de a-și plăti taxele, de a se putea sincroniza cu evenimentele din calendar și vrem să mai creăm un modul de vânzare/cumpărare. Aplicația va rămâne, totuși, doar o rețea de informare unde utilizatorii vor putea să scrie și să vadă recenzii.

Î: De unde poate fi descărcată aplicația? Există vreun cost pentru instalare?

R: Aplicația este gratuită și va rămâne mereu așa. Aceasta poate fi găsită atât pe Android, cât și pe App Store. Ea va fi disponibilă și în limba engleză.

Î: Câți utilizatori are aplicatia momentan și la câți sperați să ajungă?

R: Momentan sunt 3.500 de utilizatori și ne dorim ca în viitor aplicația să ajungă la peste 10% din populația din Baia Mare.

Î: De ce le recomandați oamenilor să folosească această aplicație?

R: Pentru cei care folosesc aplicația sunt anumite oferte și reduceri la diferite localuri. Încercăm să facem aplicația cât mai simplă și comodă, unde să găsești tot ceea ce ai nevoie și, cel mai important, e să fie utilă.

Interviu realizat de Andreea Decu și Nicoleta Marian.

2 Responses

  1. ..poate acum va avea bani sa-si plateasca toate datoriile facute…sa nu se mai traga pe cur cand ii ceri banii inapoi…cam uita…

  2. De unde bani, mai ales daca-l descopera spaniolii de la care a ciordit formatul? N-a fost instare nici sa scoata “?” de la inceputul intrebarii, cred ca spaniolii sunt singurii care-l folosesc si la inceput, si la sfarsit. Adica erau, acum sunte si noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *