Actualitate

INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE! Gabriel ROGOJAN, un reprezentant al diasporei: „DOAR UNIȚI PUTEM ÎNVINGE! CONTINUĂM LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI!”

Gabriel Rogojan este un adevărat român, care dorește binele României  și luptă pentru acest aspect, chiar dacă se află la 2000 de kilometri distanță. Astăzi vom afla mai multe informații despre unul dintre cei care vor merge în data de 10 august la București.

EMM: De cât timp sunteți plecați în străinătate și ce va determinat să plecați din țară?

Gabriel Rogojan: „Am plecat în 2001 din țară. Prima dată în Italia. Am făcut asta pentru că familia mea să aibă un trai decent,  o siguranță financiară. Când am plecat, aveam o familie proaspăt întemeiată și un băiat de aproape 2 ani.”

EMM: Ce va determinat să luați parte la acțiunea care va avea loc în 10 august?

Gabriel Rogojan: „Vreau ca în România să fie bine, să fie la fel ca într-o țară civilizată. Îmi iubesc țara și îi vreau binele. Pentru asta am convocat maramureșenii, toți maramureșenii care au ceva de spus și sper să ni se alăture cât mai mulți.”

 

EMM: Cum vedeți starea generală din România fiind la 2000 de kilometri distanță?

Gabriel Rogojan: „Trăind într-o țară civilizată, în care drepturile îți sunt respectate, situația actuală a românilor care trăiesc acolo unde eu m-am născut îmi lasă un gust amar văzând neputința oamenilor care trăiesc de pe o zi pe alta în condițiile în care plătesc taxe la stat, iar clasa politică se îmbogățește. Observ cu dezamăgire faptul că în România nu mai exista clasa de mijloc, sunt ori bogați, ori săraci. Cu toate că sunt plecat de mulți ani, urmăresc  cu mare interes tot ce se întîmplă în țară.”

 

EMM: Care considerați că sunt principalele probleme din România?

Gabriel Rogojan: „Corupția, lipsa de profesionalism și moralitate  unor politicieni, hoția și interesele lor meschine.”

 

EMM: Aveți o cifră la care vă așteptați să se adune în data de 10 august pe platoul București din Baia Mare?

Gabriel Rogojan: „Ne dorim ca toți cei care au un „of” să vină  în data de 10 august alături de noi.”

 

EMM: Care este obiectivul principal al demersului dumneavoastră referitor la această acțiune?

Gabriel Rogojan: „Acestă acțiune  ar trebui să fie un semnal puternic care sa zgâlțâie din temelii clasa politică din România.  E timpul să înțeleagă că ei sunt puși acolo pentru a duce înspre bine țara, ar trebui ca ei  să dea legi pentru a moderniza și ridica România – și nu pentru  a o duce în brațele corporațiilor. Nu se mai poate tolera corupția și haosul creat de politicienii aflați în această goană absurdă după realizare  personală și financiară!”

 

EMM: Aveți o listă cu revendicări pe care le veți susține în august la București?

Gabriel Rogojan: „S-a pregătit o listă de revendicări votate de mii de participanți , acum sunt în faza de prelucrare de către specialiști. Câteva dintre acestea ar fi:

 • Dizolvarea Parlamentului
 • Alegeri Anticipate
 • Guvern Tehnocrat prin meritocrație
 • Independenta Justiției
 • Respectarea Referendumului din 2009, Parlament Unicameral, 300 de senatori din care 100 ai Diasporei
 • Anularea dispozițiilor aduse împotriva legii
 • Stoparea Pensiilor Speciale
 • Votul electronic
 • Creșterea Pensiilor la un prag minim de 300 de euro
 • Impozitarea persoanelor fizice sau a companiilor după model Marea Britanie și Franța 40000 Euro (20%), 40-100000 Euro (40%)
 • Prioritate la Construirea și Consolidarea Infrastructurii: drumuri naționale, autostrăzi, clădiri/blocuri vechi, zonele rurale aduse la un nivel minim de igienă.
 • Cercetarea averilor și inculparea fostilor demnitari și oameni cu funcții publice care nu pot demonstra proveniența averilor.
 • Anularea ajutoarelor sociale pentru cei apți de muncă.
 • Încurajarea Economiei prin consumul produselor autohtone.
 • Restaurarea, susținerea șiiInvestirea masivă în Agricultura României
 • Înzestrarea și menținerea Armatei Romane la un Nivel European.
 • Creerea mediului favorabil pentru dezvoltatorii și investitorii straini dar și în avantajul cetateanului român prin reducerea birocrației
 • Menținerea Democrației și partenerilor Externi: Uniunea Europeană/NATO
 • Stoparea tuturor defrișărilor ilegale și încetarea contractelor paguboase cu statul.”

 

EMM: În finalul acestui interviu, ce mesaj doriți să transmiteți cititorilor noștri?

Gabriel Rogojan: „Oameni buni, dragi maramureșeni,  veniți alături de noi!  Alături de toți românii din diaspora și de cei care protestează în Piața Victoriei de peste un an de zile. HADEȚI CU NOI LA BUCUREȘTI PE 10 AUGUST!

Acest protest nu este numai al românilor din diaspora ! Este și al vostru,  al celor de-acasă care v-ați săturat de minciunile politicienilor puși pe căpătuială și CORUPȚIE !

E drept că noi care muncim și trăim în străinătate, am văzut cum e sa trăiești într-o  ADEVARATĂ DEMOCRAȚIE!

Si la noi se poate , dar trebuie o dată pentru totdeauna să spunem într-un singur glas că nu mai vrem CORUPȚIE și PENALI în fruntea țarii !

Oameni buni, România noastră moare pe zi ce trece! Romania nu înflorește! Dacă ar înflori, noi ne-am vedea în continuare de viețile noastre fără să ne chinuim atât și să petrecem zeci de ore pentru mobilizare, pentru a deschide ochii oamenilor care nu vad realitatea cruntă  din  țara noastră acum!

Cine vrea să fie alături de noi, trup și suflet, pentru salvarea acestei țări, fără interese ascunse, fără critici neconstructive!

 DOAR UNIȚI PUTEM ÎNVINGE! CONTINUĂM LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI!


A.B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *