Sport

INTERVIU EXCLUSIV. Valentin Ghionea: „Handbalul se poate învăța și altfel”

„Ghionea Valentin’s International Handball Camp – Baia Mare 2018” este un proiect  de înaltă ținută din lumea handbalului intern si international, în care oameni ai handbalului precum Joel da Silva și Rareș Fortuneanu – antrenori Saint Raphael din Franța, Nikola Eklemovic – manager Veszprem din Ungaria, Adrian Petrea – antrenor AHC Dunarea Călărași, Pop Razvan – HC Minaur Baia Mare, Ștefan Ciuntu – preparatorul  fizic  al echipei naționale, le-au prezentat  copiilor  din tainele acestui sport minunat.

La finalul evenimentului, toți copiii prezenți au primit diplome și autografe. Între timp, Valentin Ghionea a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări legate de acest minunat proiect, dar și despre planurile pe care le are ca sportiv.

 

Emm: Ce v-a determinat să organizați în Baia Mare acest eveniment?

Valentin Gionea: Am ales Baia Mare pentru că deocamdată aici locuiesc și mi-a fost mult mai ușor din punct de vedere al organizării dar e posibil să mutăm tabăra în mai multe zone.

 

Emm: De unde v-ați inspirat pentru a realiza un astfel de proiect?

Valentin Gionea: Era necesară o astfel de activitate pentru handbalul românesc în general, pentru că cei mici au nevoie de astfel de acțiuni. Mi-am dat seama că suntem cu un pas în urma celor din străinătate, această tabără fiind făcută pentru ca handbalul românesc să facă un pas înainte.

 

Emm: Care sunt obiectivele acestui proiect?

Valentin Gionea: Ideea noastră este să îi învătăm lucruri noi despre handbal pe copiii care vin la tabără, ei să aibă o altă viziune asupra handbalului  pentru că, după cum am mai spus, handbalul se poate învăța și altfel.

În al doilea rând, cred că ei au nevoie de acest lucru pentru a nu sta închiși în zona lor de confort și pentru a se dezvolta mai mult.

 

Emm: Care sunt obiectivele dumneavoastră pentru următorul sezon handbalistic?

Valentin Gionea: Obiectivele mele personale sunt clar, cum au fost an de an: un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor cu Sporting Lisabona, noua mea echipă, la care voi merge. Să fac un campionat bun în Portugalia, iar restul vor veni de la sine.

 

Emm: Și un scurt mesaj pentru iubitorii handbalului…

Valentin Ghionea: Ca orice sport și handbalul are frumusețile lui, trebuie doar văzute. Sportul e important pentru oricine.


A.B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *