Actualitate

INTERVENTII – Incendiul de la Baba a facut prapad dupa explozia a cinci butelii cu gaz (VIDEO si GALERIE FOTO)

Vezi VIDEO editat
Vezi
GALERIE FOTO
Vezi VIDEO
Un scurtcircuit la un conductor defect pare sa fi provocat incendiul violent de la Baba, unde o gospodarie a fost mistuita de flacari iar proprietarii si-au pierdut agoniseala de o viata. Patru ore au luptat pompierii cu flacarile, reusind intr-un final sa le lichideze si sa impiedice extinderea focului la gospodariile invecinate.

In incendiu au ars, potrivit raportului ISU Maramures, circa 160 de metri patrati de acoperis din lemn invelilt cu tabla al locuintei, aproximativ 100 de metri patrati de acoperis din lemn invelit cu placi de azbociment ce acoperea o anexa si bucataria de vara, o anexa din lemn pe o suprafata de 50 de metri patrati, 2 tractoare, 2 remorci, 2 tone de porumb boabe, 2 tone de ovaz, 1.000 de litri de tuica, mobilier divers si aparatura electrocasnica.

Violenta incendiului a fost cauzata insa de explozia a cinci butelii cu gaz, care a alimentat focul. In incinta se mai aflau 11 butelii care au fost racite si indepartate din zona periculoasa de catre pompieri.

Pentru lichidarea focului au intervenit grupa operativa a ISU Maramures, condusa de lt. col. Ioan Muresan, si 15 subofiteri cu doua autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de la Pichetul de Pompieri Targu Lapus, o autospeciala de capacitate medie, sosita in sprijin de la Detasamentul de Pompieri Baia Mare si o autospeciala cu apa si spuma a Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din Lapus. La fata locului a actionat si un echipaj de prim ajutor de la SMURD Targu Lapus.

CITESTE SI:
ACTUALIZARE – INCENDIU – O casa si o anexa gospodareasca, mistuite de flacari la Baba
Sursa: Ioana Osan