Actualitate

INTERVENTII – Aproape 50.000 de litri de apa menajera au fost transportati intr-o zi la Faracasa

Seceta prelungita creeaza tot mai mult probleme in judet, iar apeluri de ajutor pentru transporturi de apa in localitatile afectate se primesc zilnic la ISU Maramures. Numai in cursul zilei de ieri, 19 iulie, pompierii au alimentat cu apa menajera un bazin cu apa al Primariei Farcasa, 49.000 de litri fiind dusi pentru cetatenii ale caror fantani au secat. Misiuni similare au avut loc in Baia Mare, 9.000 de litri de apa menajera fiind distribuiti la trei gospodarii de pe strada Gutinului, dar si la Rohia, unde s-a transportat aceeasi cantitate.

Nu au fost singurele interventii ale ISU Maramures, pentru ca probleme au fost si din cauza incendiilor de vegetatie uscata care au trebuit stinse pe strada Gheorghe Marinescu din Baia Mare, unde o tigara aprinsa aruncata la intamplare a afectat 50 de metri patrati de teren, dar si pe strada Corbului. Un incendiu de vegetatie uscata a fost semnalat si la Ilba, aici fiind afectata de flacari o suprafata de 400 de metri patrati de teren.

Personalul ISU Maramures a executat 24 de interventii in ultimele 24 de ore. Cele mai multe- 18, au fost cele efectuate de medicii, asistentii si paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 8 – au fost la traumatisme 3 – la diverse afectiuni medicale, 3 – la accidente rutiere, 2 – deblocare usa si cate 1 – la transfer interclinic si intoxicatie. Din total, S.M.U.R.D. Baia Mare a efectuat cele mai multe actiuni – 9, urmat de S.M.U.R.D. Sighetu Marmatiei – 5, Farcasa – 3 si S.M.U.R.D. Targu Lapus – 1 actiune.
Sursa: I.O.