Politica

Intervenția în forță a jandarmilor, condamnată de președintele Klaus Iohannis

Intervenția dură a jandarmilor la protestul Diasporei este condamnat de Klaus Iohannis, președintele României. Acesta a postat la scurt timp după incidente un mesaj pe pagina de socializare.

„Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a scris președintele.

În asentimentul lui este și liderul liberalilor, Ludovic Orban al cărui mesaj este însă mult mai dur.

„Ii acuz pe Liviu Dragnea si camarila sa de transformarea institutiilor statului in instrumente de represiune folosite impotriva manifestantilor pasnici.
Jandarmeria si instigatori infiltrati printre manifestanti, unii dintre ei membri ai galeriilor de fotbal, au avut un plan de provocare si compromitere a protestatarilor civilizati.
Voi solicita colegilor din Comisiile de Aparare de la Senat si Camera Deputatilor audierea Ministrului de Interne si a sefilor Jandarmeriei si chiar constituirea unei Comisii de ancheta pentru a afla dedesubturile acestor abuzuri”, a scris Orban.


Vă reamintim că la mitingul Diasporei din București, jandarmii au acționat violent asupra manifestanților folosind inclusiv gaze lacrimogene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *