Cultura

INTERESATI – Cerere de bilete record pentru viitorul “Star Wars”

Pre-vanzarile pentru extrem de asteptatul “Star Wars – The Force Awakens”(Star Wars: Trezirea Fortei) au spulberat toate recordurile pe site-urile de vanzari de bilete americane. “Inregistram un moment extraordinar in domeniul filmului, cu o cerere de bilete fara precedent pentru +Star Wars+” si achizitii “de opt ori mai mari decat recordul anterior” stabilit de “Hunger Games” in 2012, a scris site-ul intr-un comunicat preluat miercuri de AFP.

Luni, ziua in care au fost puse in vanzare in toata lumea bilete la film, traficul pe Fandango a fost la un nivel “de sapte ori mai mare decat in mod obisnuit”, adauga comunicatul. Site-ul precizeaza ca cinematografele programeaza spectacole suplimentare pentru a raspunde cererii. “Entuziasmul pentru cel mai asteptat film al anului este de neimaginat si speram sa dureze pana in 18 decembrie”, data lansarii in salile de cinema americane.
Si site-ul de vanzare de bilete Movietickets.com a anuntat ca prima zi de vanzare a biletelor a fost “cea mai buna inregistrata vreodata” si ca traficul de luni seara a fost “de trei ori mai mare” decat precedentul record. Biletele vandute pentru “Star Wars — The Force Awakens” reprezinta “95% din cele vandute pe site in ultimele 24 de ore”, adauga Movietickets.com.

Numeroase site-uri din lume, printre care Fandango si Starwars.fr, s-au blocat din cauza valului de cereri de bilete pentru primul “Star Wars” din ultimii zece ani.

Amatorii aventurilor personajelor Han Solo si Leia la 30 de ani de la “Intoarcerea lui Jedi” au facut sa creasca mult pretul biletelor pe site-uri de licitatii, cum ar fi ebay, unde doua bilete VIP se vindeau cu 10.000 de dolari.

Pentru a mentine viu interesul fata de “Star Wars. Episode VII”, studiourile Disney au dezvaluit trailerul oficial al filmului, care a circulat intens pe retelele de socializare. Marti, la 22h00 GMT, cele doua minute si jumatate de imagini inedite fusesera deja vizionate de peste 20 de milioane de ori.

Sursa: Agerpres