Comunitate

INTERES CRESCUT – 92 de tineri maramureșeni vor să devină jandarmi

Un număr de 92 de tineri maramureşeni şi-au depus cererile de înscriere pentru a deveni jandarmi, în urma campaniei desfăşurate de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş privind activităţile de recrutare candidaţi.

Aceștia vor participa la concursurile de admitere din sesiunea ianuarie 2018.

Menţionăm faptul că un număr de 75 bărbaţi, din care 1 s-a înscris la locurile pentru alte minorităţi  şi  7 femei, număr mare comparativ cu sesiunile anterioare,  şi-au exprimat dorinţa de a deveni jandarmi.

Din numărul total de solicitări, putem spune că aproximativ jumătate sunt tineri din zona Maramureşului Istoric, fapt îmbucurător deoarece în acea zonă există un deficit mai mare de personal.

Reamintim faptul că termenul limită de înscriere a fost data de 5 decembrie a.c., iar dosarele de candidat (corect şi complet întocmite) vor fi depuse la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş până la data de 22 decembrie 2017.

În următoarea perioadă, solicitanţii vor fi evaluaţi din punct de vedere psihologic, iar în perioada 13-21 ianuarie 2018, aceştia vor susţine probele specifice conform graficului ce va fi întocmit de către Şcoala  Militară de Subofiţeri Petru Rareş Fălticeni şi Şcoala  Militară de Subofiţeri Grigore Alexandru Ghica Drăgăşani.

Inspectoratul de Jandarmi Județean “Pintea Viteazul” Maramureș     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *