Actualitate

Interdicția primarului Cătălin Cherecheș de a părăsi țara a fost anulată!

Primarul muncipiului Baia Mare  este liber sa paraseasca tara . Decizia a fost luata  de Curtea de Apel Cluj, care a anulat  interdicţia primarului Cătălin Cherecheş de a părăsi teritoriul ţării.

Solicitarea inaintata magistrarilor a fost fundamentata pe necesitatea exercitarii funcţiei de primar în raport cu anumite entităţi străine, exercitare restrânsă câtă vreme primarul nu ar fi avut posibilitatea să onoreze multitudinea de invitaţii primite din partea autorităţilor europene, tocmai în ideea consolidării relaţiilor externe ale municipiului Baia Mare.

“Desigur, Tribunalul Cluj a înţeles pe deplin situaţia şi a statuat în consonanţă cu solicitările noastre, în sensul lărgirii limitei teritoriale la graniţele statelor europene. La scurt timp, reprezentanţii DNA au contestat încheierea primei instanţe, solicitând reinstaurare obligaţiei în sarcina domnului. Cherecheş, însă contestaţia le-a fost respinsă, Curtea de Apel Cluj apreciind argumentaţia formulată de către aceştia ca superfluă raportat la cazul concret” a precizat avocatul Alexandru Râşniţă. Nu în ultimul rând, cu toate că minuta încheierii face referire la „admiterea solicitării formulate de către dl. Cherecheş Cătălin”, se apreciază faptul că, în realitate, victoria aparţine tuturor băimărenilor, care se vor bucura de un primar care îşi poate îndeplini toate atribuţiile de serviciu, inclusiv cele privind relaţiile externe ale urbei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *