Sport

INTALNIRE – Cei mai buni inotatori ai Maramuresului revin la bazinul olimpic “Gheorghe Demeca”

Sambata, 4 august, incepand cu ora 10.00, la Bazinul Olimpic ”Gheorghe Demeca” din Baia Mare, va avea loc cea de-a II-a editie, a intalnirii fostilor inotatori maramureseni, care au adus glorie nu doar judetului, ci si tarii. Actiunea este organizata la initiativa fostei inotatoare de performanta Andreea Szigyarto Nicolescu, stabilita in Statele Unite ale Americii si este sprijinita de catre Directia pentru Tineret si Sport Maramures.

Potrivit organizatorilor, scopul intalnirii este de a pastra legatura intre generatia veche de sportivi de performanta si, in special, de a le aduce recunostinta celor care au facut din centrul olimpic maramuresean un punct de reper international, printre care si antrenorii Marian Slavic, sotii Geta si Ioan Bachner, Dorel Pricop, sotii Gica si Petre Deac, dar si a emeritului Gheorghe Demeca.

De asemenea, fostii inotatori vor sa ii incurajeze pe copiii si tinerii baimareni sa faca sport si chiar sa se orienteze spre natatie. Stele ale inotului baimarean si, totodata, romanesc vor fi prezente in Baia Mare: Noemi Lung, Stela Pura, Juergen Barth, Teodora Hauptricht si multi altii.

Sursa: I.O.