Stiri externe

INTALNIRE – Ambasadorul George Maior si-a prezentat scrisorile de acreditare presedintelui Barack Obama

Noul ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, si-a prezentat joi scrisorile de acreditare presedintelui Barack Obama, ocazie cu care i-a vorbit acestuia despre simpatia pe care o au romanii fata de SUA, apreciind ca aceasta poate contribui substantial la adancirea relatiilor de parteneriat dintre cele doua tari.

Potrivit unui comunicat remis, vineri, in cadrul ceremoniei, care a avut loc la Casa Alba, Maior a mentionat importanta Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI intre Romania si SUA pentru relatiile dintre cele doua tari si relevanta sa in planul stabilitatii si securitatii regionale.

“Parteneriatul Strategic este un pilon de baza pentru politica externa si de securitate a Romaniei. Sprijinul SUA a ajutat Romania pe drumul democratizarii, al respectarii drepturilor omului si statului de drept, facand din tara noastra un model pentru tarile din regiune”, a precizat ambasadorul George Maior, subliniind totodata ca Romania reprezinta o insula de stabilitate pentru flancul estic al Aliantei Nord-Atlantice.

El i-a prezentat presedintelui american prioritatile mandatului sau: dezvoltarea cooperarii in domeniul securitatii, intarirea dimensiunii economice si a schimburilor comerciale, incurajarea investitiilor si a transferului de tehnologie, consolidarea securitatii energetice, precum si intensificarea cooperarii in domeniul educatiei si inovatiei.

“Romania are un angajament ferm pentru imbunatatirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investitiilor americane si cresterea schimburilor comerciale”, a mai spus Maior.
La ceremonia de la Casa Alba, ambasadorul George Cristian Maior a fost insotit de sotia sa si cei doi copii, precizeaza comunicatul mentionat.

Sursa: Agerpres