Comunicate de presa

INSTRUCTAJ PENTRU VOT – Presedintii sectiilor de votare din Maramures au fost instruiti pentru referendum

Presedintii birourilor sectiilor de votare, alesi prin tragere la sorti, au fost instruiti, astazi, 24 iulie a.c., cu privire la sarcinile care le revin pentru buna desfasurare a procesului electoral la referendumul din 29 iulie pentru demiterea Presedintelui Romaniei.

Presedintele BEJ, judecator Delia Brandusa Giuroiu, le-a mentionat acestora despre atributiile si responsabilitatile care le revin, modalitatea de completare a birourilor sectiilor de votare cu reprezentantii partidelor politice parlamentare; preluarea materialelor pentru desfasurarea procesului electoral, votul cu urna speciala si masurile pe care trebuie sa le indeplineasca in ajunul si in ziua referendumului.

Directorul Directiei Judetene de Statistica Maramures, Vasile Pop, a explicat modalitatea de completare a proceselui verbal de centralizare a rezultatelor la referendum si le-a inmanat materialele din parte institutiei. De asemenea, presedintii birourilor sectiei de votare au primit telefoanele de serviciu pentru referendum, dar si brosurile editate de Autoritatea Electorala Permanenta.

“Voteaza legal – Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”
Presedintii birourilor sectiilor de votare au fost informati despre campanie derulata, la nivel national, de Ministerul Administratiei si Internelor, intitulata „Voteaza legal – Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”.

Aceasta campanie are ca scop informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani cu drept de vot asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare, a precizat prefectul Sorin Rednic. Fiecare sectie de vot va primi doua afise cu mesajul campaniei, care pot ramane si in ziua desfasurarii procesului electoral, fiind vorba de o campanie de informare.

Campania se adreseaza in general tuturor cetatenilor romani cu drept de vot si, in special, tinerilor care implinesc 18 ani, celor care voteaza pentru prima data. Este important ca alegatorii cu drept de vot sa constientizeze importanta votului, respectiv prezentei la vot, dar consecintele la care se expun si sunt prevazute de legislatia in vigoare pentru persoanele care voteaza ilegal, aleg modalitatea votului multiplu sau practica turismului electoral.
Sursa: BEJ Maramures