Actualitate eveniment

Instalaţie de zăpadă artificială pe Pârtia Telescaun şi tiroliană pe Pârtia Pasul Prislop de la Borşa

Iubitorii sporturilor de iarnă care schiază la Borşa au acum motive de bucurie. Prima instalaţie de zăpadă artificală au ajuns în oraş, la Pârtia Telescaun Borşa din Complexul Turistic.
“Dezvoltarea segmentului turistic din Borşa este o prioritate pentru mine de când am fost ales primar. Putem să dezvoltăm acest palier doar prin investiţii şi prin diversificarea serviciilor oferite turiştilor. Pentru că în ultimii ani iarna a fost capricioasă şi au fost perioade în care zăpada nu s-a aşternut într-un strat generos am decis să producem noi zăpadă cu ajutorul instalaţiilor dedicate acestui scop. Astfel, primul tun de zăpadă, producţie Tehno Alpin Italia, a ajuns deja la Borşa”, a precizat Timiş Ion Sorin, primarul oraşului Borşa.

După o aşteptare de 25 de ani, o primă parte a instalaţiei pentru producerea zăpezii artificiale a ajuns la Pârtia Telescaun şi va intra în funcţiune la la mijlocul lunii decembrie.

“Acest lucru s-a putut realiza cu directa implicare a domnului primar Timiș Ion Sorin, singurul primar de până acum căruia îi pasă de dezvoltarea turismului! Dorim să îi mulțumim pe această cale pentru că este alături de noi și împreuna o să reușim să schimbăm imaginea acestei stațiuni”, a spus Marinică Malec, administratorul Pârtiei Telescaun Borşa.

Sezonul de iarnă 2018 – 2019 se anunţă unul foarte bun pentru oraşul Borşa datorită condiţiilor create pentru turişti: a fost aproape finalizată reabilitarea DN 18 şi au apărut numeroase locuri noi de cazare. Gradul de ocupare pentru Sărbătorile de iarnă este de 100%. Totodată, la Borșa, în zona pârtiei de schi din Pasul Prislop va fi instalată şi o tiroliană cu o lungime de 200 de metri care va atrage interesul turiştilor, a celora care sunt dependenţi de adrenalină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *