Politica

INSTALARE CICEU – Noul presedinte al Consiliului Judetean a primit o Biblie si o insigna la investirea in functie (VIDEO)

 Instalarea presedintelui Consiliului Judetean Maramures (c) eMM.ro
 Instalarea presedintelui Consiliului Judetean Maramures (c) eMM.ro

Vezi VIDEO
ACTUALIZARE: O Biblie si o insigna a primit cadou noul presedinte al Consiliului Judetean Maramures, in timpul ceremoniei de instalare in functie. Juramantul a avut loc astazi, 28 iunie, in cadru festiv, sala mare a Palatului Administrativ dovedindu-se neincapatoare pentru cei care au vrut sa salute “intrarea in paine” a noului sef.

Zamfir Ciceu a fost intampinat, in prima sa zi la consiliu, de numerosi sefi de institutii dornici sa isi pastreze scaunele inca un mandat, de politicieni zambitori, dar si o parte dintre alesii judeteni care, azi, si-au primit ultima indemnizatie si au parasit forul administrativ.

Noul presedinte s-a dovedit emotionat la preluarea mandatului insa juramantul l-a depus fara tremur in glas. “E un moment important, solemn si emotionant in egala masura pentru mine. Am datoria de a nu uita ca am ajuns aici,pentru ca maramuresenii m-au investit cu acest mandat”, a marturisit Ciceu in fata sutelor de invitati prezenti

La eveniment a fost prezent si democrat-liberalul Mircea Man, care i-a predat practic stafeta noului presedinte. “Stiu ca aveti energie si putere. Va asteapta patru ani grei, insa orice efort facut pentru maramureseni nu este prea mult”, a punctat el, vizibil intristat.

Proaspatul seful administratiei maramuresene a primit numeroase sfaturi in prima sa zi la consiliu. Cele mai multe au facut referire la asteptarile maramuresenilor si la faptul ca ei nu trebuie dezamagiti.

“Functia e onoranta, dar de o mare responsabilitate avand in vedere ca trebuie sa rasplatiti increderea care v-a fost acordata de maramureseni, care asteapta de la dvs. si de la forul administrativ judetean initiative si proiecte care sa contribuie la dezvoltarea economica si sociala a judetului nostru”, a declarat prefectul Sorin Rednic, care i-a prins in piept lui Zamfir Ciceu insigna de presedinte al Consiliului Judetean Maramures.

Biblia a fost un cadou din partea arhiereului vicar al Episcopiei Ortodoxe, Iustin Sigheteanu, care a stat la masa de prezidiu impreuna cu episcopul greco-catolic al Maramuresului, Vasile Bizau.

Ciceu isi va incepe efectiv activitatea in consiliu maine dimineata, insa biroul ocupat timp de patru ani de catre Mircea Man a fost deja eliberat. Noul presedinte a aratat ca il va avea printre consilierii personali pe fostul primar baimarean Cristian Anghel si ca intentioneaza sa faca demersuri pentru instalarea unui nou county-manager.

In privinta validarii noului Consiliu Judetean, procedura va fi aplicata luni, 2 iulie, cand va avea loc o prima sedinta a noului for, cu membrii desemnati castigatori in urma scrutinului de la inceputul acestei luni.

La alegerile din 10 iunie, Zamfir Ciceu, care este prim-vicepresedinte PC, dar care a candidat din partea USL pentru sefia Consiliului Judetean a obtinut 97.592 de voturi din partea maramuresenilor, reprezentand 45,45% din totalul sufragiilor.

Mircea Man, presedinte al PDL si candidat al Uniunii pentru Maramures la sefia administratiei, a intrunit doar 23,89% din preferintele electoratului, reprezentand 51.303 de voturi. 

FOTO: Instalarea presedintelui Consiliului Judetean Maramures (c) eMM.ro
Sursa: Camelia Tocaci