112

Inspectorul General al Poliției Române, măsură fără precedent. Află ce a decis

La data de 4 iulie, Inspectorul General al Poliției Române,  chestorul general de poliție Ioan BUDA, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai organizației profesionale și organizațiilor sindicatele din Poliția Română.

 

În cadrul acestei întâlniri, șeful Poliției Române a prezentat aspecte referitoare la repartiția absolvenților unităților de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne (școlie de agenți de poliție și Academia de Poliție Al.I.Cuza – București), pregătiți pentru nevoile Poliției Române.

 

Astfel, la data de 13 iulie, vor fi repartizați 275 de ofițeri de poliție, iar la data de 20 iulie a.c., vor fi repartizați 1.094 de agenți de poliție.

 

Repartiția absolvenților va avea la bază următoarele criterii: echilibrarea încadrării, pe principiul număr de polițiști, la 100.000 de locuiori, prioritizarea zonei operative, repartizarea unui număr mai mare de absolvenți unităților de poliție care vor un rol determinant în organizarea evenimentelor care decurg din preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, precum și suplimentarea polițiștilor care desfășoară activități de prevenire și combatere a migrației ilegale, în colaborare cu structurile Poliției de Frontieră Române.

 

În acest sens, s-a stabilit că, până la data de 9 iulie, atât la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române,  cât și la nivelul structurilor teritoriale, să se facă o analiză a rapoartelor de mutare care au toate aprobările necesare, urmând ca repartiția promoției să se facă în raport de aceste mutări.

 

De asemenea, Inspectorul General al Poliției Române a dat asigurări că va analiza problemele cu care se confruntă polițiștii și va căuta soluții cât mai rapide de rezolvare a acestora.

 

Totodată, după această întâlnire de lucru, șeful Poliției Române a susținut o videoconferință la care au participat membrii echipelor de conducere a inspectoratelor de poliție județene, în cadrul căreia a transmis toate aspectele discutate cu reprezentanții organizației profesionale și organizațiilor sindicatele.

One Response

  1. Si care e masura aia fara precedent??? Ati ajuns mai rau decat cancan si libertatea la in loc. Ati uitat sa inserati “Soc si groaza!” in titlu, poate data viitoare… Ce te poti astepta de la niste “jurnalisti” care confunda Castelul Peles cu Castelul Bran… Bine ca existati, are de cine rade lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *