Actualitate

Înşelate cu sute de milioane de lei! Două băimărence, victime ale metodei “Accidentul”

Metoda “Accidentul” face noi victime. Două băimărence au căzut în plasa escrocilor, cărora le-au dat într-un caz suma de 3000 de lei, iar în celălat aproximativ 4600 de euro.

Femeile au reclamat poliţiştilor că au fost apelate de două persoane care s-au prezentat a fi, unul poliţist şi unul avocat, care le-au relatat că o rudă apropiată a provocat un accident rutier iar pentru a scapă de răspundere penală e nevoie de o anumită suma de bani.

În ambele cazuri victimele au predat banii unor femei care s-au prezentat în apropierea locuinţelor lor. Abia după predarea banilor şi-au apelat rudele la care se făcea referire în apelul telefonic şi au realizat că au fost înşelate.

Totodată, în perioada 12 – 15 august, poliţia a fost sesizată cu privire la alte zece tentative de înşelăciune prin metoda „Accidentul”. În toate aceste cazuri, persoanele apelate nu au dat curs solicitărilor de predare a unor sume de bani cuprinse între 2700 euro şi 25000 euro pentru salvarea de la răspundere penală a rudelor aşa-zis implicate în producerea unor accidente rutiere.

În toate cazurile poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere. Totodată, aceștia atrag atenția cetățenilor să fie vigilenți și să nu se lase păcăliți.

“Atragem încă o dată atenţia cetăţenilor că atunci când sunt abordaţi de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calităţi, să se asigure cu privire la informaţiile primite. Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul! Nu oferiţi informaţii despre dumneavoastră, familie, prieteni, vecini sau cunoscuţi, persoanelor cu care intraţi în contact aparent întâmplător’ arata oficialii Inspectoratului judetean de Politie Maramures. 

Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *