Actualitate

INSELACIUNE – Escroci cautati dupa ce au fraierit un maramuresean cu 5.000 de euro

Pe urmele a doi escroci sunt politistii maramureseni de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Maramures. Oamenilor legii li s-a reclamat un caz de inselaciune, cu o paguba de 5.000 de euro. Victima escrocheriei a fost un maramuresean. Acesta i-a cazut in plasa unei tinere de 25 de ani, care, inocenta, l-a oprit pe strada si l-a intrebat unde este Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare. Galant, barbatul s-a oferit sa ii explice, iar in acel moment a inceput pierzania sa.

Maramureseanul a fost condus la un autoturism marca Skoda de culoare inchisa, la volanul caruia se afla un barbat. Aici, atat tanara, cat si soferul au inceput sa isi puna in practica un plan bine studiat. Cei doi i-au atins coarda sensibila victimei cu figuri triste si povesti dramatice. Mai precis, i-au spus ca au in spital internate doua persoane care urmeaza sa fie operate de urgenta, avand nevoie de o suma de bani imprumut pentru cateva ore.

Escrocii si-au atins tinta cu usurinta, pentru ca barbatul oprit pe strada s-a dovedit a fi victima perfecta. Impreuna cu fata, el s-a dus la sediul unei banci de unde a ridicat 5.000 euro, dupa care s-a indreptat spre casa, inmanandu-le banii in propria locuinta. Dupa acest gest de marinimie, pagubitul a ajuns la politie, care a inceput verificarile.

Politistii au prezentat si semnalmentele celor doi escroci.
Barbatul – aproximativ 50 ani, obez, fata ovala, purta pe cap o palarie de culoare alba, imbracat cu o bluza cu maneca scurta si pantaloni de culoare gri.
Femeia – aproximativ 25 ani, 170 cm inaltime, par lung, bluza de culoare neagra si fusta.

In continuare se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.
Sursa: Ioana Osan